avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imposibilitate achitare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imposibilitate achitare pensie alimentara

va rog sa-mi spunet daca nu am loc de munca, nu am venit cum ma poate obliga la plata pensiei alimentare?multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:06, 18 Februarie 2010
Printr-o plangere penala pentru infractiunea de abandon de familie , in situatia incar 2 luniconsecutiv nu veti plati pensia de intretinere.
Daca sunteti in imposibilitate scuzabila, adica doriti sa platiti dar din motive obiective nu puteti, atunci nu are cum sa va oblige instanta.
multumesc foarte mult
Daca nu aveti loc de munca ,faceti actiune de reducere a pensiei de intretinere,situatie in care aceasta va fi calculata la valoarea venitului minim pe economie,cel de 710 lei.
Incercati sa nu intarziati mai mult de doua luni cu plata acesteia pentru a nu se formula impotriva dvs.plangere penala pentru abandon familial,conf.art.305 c.pen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tutu12 tutu12 O cunostiinta a incheiat un proces de divort dupa aproximativ un an de zile ,supa toate caile de atac . Zilele astea trebuie sa se faca definitiva dat fiind ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere Rodic Rodic Buna ziua, astazi am avut prima infatisare la partaj am o mare rugaminte sa-mi raspunde-ti la o intrebare, fostul sot a venit si a cerut amanare sub pretextul ... (vezi toată discuția)
Plangere penala neplata pensiei alimentare speedy2007 speedy2007 As dori daca se poate sa imi spuna si mie cineva cum si unde se poate face o plangere penala pt neplata pensiei alimentare si care sunt urmarile ei in cazul in ... (vezi toată discuția)