avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire,vanzare-cumparare sau donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire,vanzare-cumparare sau donatie

buna ziua,as vrea sa stiu cum ar fi mai bine,mostenire,act vanzare-cumparare sau donatie mama mea e recasatorita actualul ei sot cu care este de 30 de ani impreuna ar dori sa-mi lase mostenire actuala lor proprietate fara sa am ulterior probleme succesoriale cu rudele din partea actualului meu tata deci sa raman singurul mostenitor,eu fiind singur neavand frati sau surori.
Cel mai recent răspuns: alfonso , utilizator 09:20, 19 Februarie 2010
in situatia mentionata,apreciez ca varianta favorabila este donatie cu drept de habitatie viagera
Eu recomand contract de intretinere, adica Dvs. aveti grija la batranete de mama si tata, daca e posibil, cu pastrarea uzufructului viager, iar daca intretinerea e prestata nu avei sanse sa va atace nimeni.
Donatia cu scutire de raport, e alta varianta, daca nu se pot indeplinii conditiile intretinerii, iar daca va intelegeti cu restul posibililor mostentitori, sa de-a o declaratie ca sunt de acord cu donatia si nu au nici un fel de pretentie, pentru ca si-au primit partea lor ...
Daca vrei sa faceti aceasta transcriere fara acordul sau fara cunostinta altor mostenitori, ramane intretinere cea mai sigura cale. Eventual Renta Viagera daca nu locuiti aproape sau cu mama si sotul ei.
De ce nu va infiaza cu drepturi depline sotul mamei?, atunci ceilalti nu pot avea pretentii la mostenirea sotului mamei (adica daca nu sunt alti copii ai lui, sau ai mamei Dvs.) fartii,surorile, parintii sotului mamei nu vin la concurs cu copilul cu drepturi depline!
buna ziua!
ce rude mai sunt din partea sotului mamei?
sotul mamei v-a adoptat?
sunt 5 frati,3 surori plus multi nepoti
:)
am inteles, atunci solutia cea mai buna ar fi un contract de intretinere.

Alte discuții în legătură

Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)
Cedare, donatie sau vanzare cumparare Pigro Pigro Ce se intampla in urma unei donatii? Cel care primeste donatia devine proprietar de drept? Este vorba despre despre o cota parte dintr-un apartament si o ... (vezi toată discuția)
Probleme cu mostenirea robidana robidana Buna ziua! Noi suntem 3 surori:sora cea mare a avut grija de bunica noastra (mama mamei noastre)mama fiind singura la parinti,de acolo a mostenit casa ... (vezi toată discuția)