avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxa forfetara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxa forfetara

Buna ziua.Ma numesc oana sunt din braila si am urmatoarea problema: tatal meu a murit in luna noiembrie 2009.el detinea o firma de proiectare care din luna iunie de cand el a cazut la pat nu a mai avut nici o activitate.Taxa forfetara a acestei firme a fost achitata pana la sfarsitul anului 2009.Eu si mama am dezbatut succesiunea pe data de 17 februarie iar acum vrem sa dizolvam firma si sa o radiem.Intrebarea mea este daca noi suntem obligate sa platim aceasta taxa forfetara avand in vedere ca firma nu a mai avut nici un castig din iunie 2009?
Cel mai recent răspuns: kajan.barna , utilizator 15:52, 20 Februarie 2010
Din pacate DA, datorati impozitul minim :(
Studiati cu atentie actul constitutiv in special prevederile ce privesc clauza de continuitate a activitatii de catre mostenitori .
In legea 31 / 1990 este mentionat astfel :

Art. 229
(1)Societăţile în nume colectiv sau cu răspundere limitată se dizolvă prin falimentul, incapacitatea, excluderea, retragerea sau decesul unuia dintre asociaţi, când, datorită acestor cauze, numărul asociaţilor s-a redus la unul singur.
(2)Se exceptează cazul când în actul constitutiv există clauză de continuare cu moştenitorii sau când asociatul rămas hotărăşte continuarea existenţei societăţii sub forma societăţii cu răspundere limitată cu asociat unic.

In cadrul succesiunii a intrat si firma , d-voastra si mama devenind noii asociati ? In cazul acesta raspunsul d-lui Plopeanu este corect .
In caz contrar , firma se dizolva si nu mai aveti ce achita .

Totul depinde de prevederile actului constitutiv si de modul cum a fost efectuata succesiunea.
condoleante,in tara noastra si cei decedati platesc impozit asta culmea:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor asociat unic srl alin-m alin-m Am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat in luna decembrie 2009 fiind asociat unic la un SRL. Eu si fratele meu suntem mostenitori conform Certificatului ... (vezi toată discuția)
Continuarea activitatii unui srl cu asociat unic ionfliundra ionfliundra Daca in actul de constituire s-a prevazut ca durata societatii este nelimitata nu se poate prezuma ca activitatea societatii poate continua cu mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale doinafl doinafl Sunt asociat intr-un SRL cu 30%, persoana care detinea 70% si era totodata administratorul societatii a decedat. As dori sa aflu ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)