avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

as dori sa divortez in conditii rapide ...partile sunt total de acord ....avem un copil care va ramane la sotie.....care sunt caile legale?
Cel mai recent răspuns: Cecilia Popa , Avocat 16:00, 20 Februarie 2010
In instanta, desigur. Daca aveti probatoriul pregatit, va dati acordul si in privinta incredintarii minorului totul va merge repede. Consultati un avocat.
Mergeti si depuneti actiune solicitand desfacerea casatoriei din culpa comuna in care specificati ca minorul ramane la mama, conveniti si o pensie alimentara pe care sa o achitai minorului. Instanta citeaza Autoritatea tutelara sa faca ancheta la domiciliul mamei daca ei se misca repede si nu sunt probleme in maxim3-4 termene terminati divortul.
Culpa comuna hotarare nemotivata si proba testimoniala cu un martor.
da asa e, obligatori va fi audiat si un martor. E bine sa il mentionati inca din actiune si eventual sa va duceti cu el la termen pt a nu pierde timp cu citarea acestuia de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort culpa comuna mrs templar mrs templar buna seara.eu si sotul meu dorim sa divortam desi suntem de 5 ani inpreuna,suntem casatoriti legal doar de 2 ani si avem un copil de 5 ani.amandoi suntem de ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor, fara partaj si cu minor amarasteanu amarasteanu Buna ziua! Daca stie cineva cat dureaza un astfel de proces in Bucuresti si cam cat costa cu totul? (vezi toată discuția)
Divort amiabil mariana serban mariana serban Eu si sotul meu am hotarat ca nu mai putem convietui si am hotarat sa divortam amiabil.Precizez ca avem 2 copii minori 9 si 12 ani,ar trebui sa facem o ... (vezi toată discuția)