avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnare cu suspendare in urma accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnare cu suspendare in urma accident auto

Buna ziua,
Anul trecut in luna februarie am fost condamnat de catre Curtea de Apel Bucuresti la 3 ani si 9 luni inchisoare cu suspendare in urma unui accident rutier soldat cu victima. A fost pastrata decizia luata de catre Jud Sect 1, deoarece partea responsabila civilmente a facut recurs la TMB, unde nu s-a prezentat, dupa care la Curtea de Apel, unde a pierdut apelul. Am doua intrebari, si anume:
1. Data deciziei carei instante se ia in calcul, daca recursul si apelul au fost doar pe parte civila si nu penala?
2. La cat timp dupa ramanerea definitiva a sentintei pot da iar examen pentru permisul auto?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: draude , utilizator 14:23, 20 Februarie 2010
Daca am inteles bine, hotararea hotararea instantei de la fond a ramas definitiva prin respingerea recursului, cele 2 cai exercitate nemodificand nimic in continutul acesteia.
1-in acest caz, hotarea ramane definitiva la data pronuntarii recursului.
2.-examenul auto il puteti dat dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
3.-termenul de reabilitare in cazul dvs. este de 5 ani si 9 luni; abia la implinirea acestui termen, veti fi reabilitat si cazierul va fi"alb".
Va multumesc pentru raspuns.
Asta inseamna ca pot sa aplic deja pentru carnet, deoarece Curtea de Apel, care a fost ultima instanta, a dat sentinta in februarie, deci in urma cu un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand este finalizat cazul pentru a redobandi permisul? helllkisss helllkisss Buna! am o problema . am fost prins fara permis de conducere in 2008 si am fost judecat aici e rezultaul :Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă ... (vezi toată discuția)
Apel dosar penal alcoolemie florin992 florin992 Buna ziua, In data de 29.01.2015 am fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3000 lei plus 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis anulat NxRolix NxRolix Buna ziua, am o intrebare pentru un permis anulat legat de legea: Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ... (vezi toată discuția)