Buna ziua,
Anul trecut in luna februarie am fost condamnat de catre Curtea de Apel Bucuresti la 3 ani si 9 luni inchisoare cu suspendare in urma unui accident rutier soldat cu victima. A fost pastrata decizia luata de catre Jud Sect 1, deoarece partea responsabila civilmente a facut recurs la TMB, unde nu s-a prezentat, dupa care la Curtea de Apel, unde a pierdut apelul. Am doua intrebari, si anume:
1. Data deciziei carei instante se ia in calcul, daca recursul si apelul au fost doar pe parte civila si nu penala?
2. La cat timp dupa ramanerea definitiva a sentintei pot da iar examen pentru permisul auto?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Daca am inteles bine, hotararea hotararea instantei de la fond a ramas definitiva prin respingerea recursului, cele 2 cai exercitate nemodificand nimic in continutul acesteia.
1-in acest caz, hotarea ramane definitiva la data pronuntarii recursului.
2.-examenul auto il puteti dat dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
3.-termenul de reabilitare in cazul dvs. este de 5 ani si 9 luni; abia la implinirea acestui termen, veti fi reabilitat si cazierul va fi"alb".
Va multumesc pentru raspuns.
Asta inseamna ca pot sa aplic deja pentru carnet, deoarece Curtea de Apel, care a fost ultima instanta, a dat sentinta in februarie, deci in urma cu un an.