avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare definitiva si irevocabila valabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare definitiva si irevocabila valabila

Buna seara .
In anul 1971 printro hotarare judecatoreasca defin.si irevo.sa stabilit anularea unei servituti de trecere pe motiv ca terenul care avea servitutea a intrat in C.A.P.de atunci si pana astazi nimeni na mai atacat aceasta decizie desi fostul proprietar si-a revendicat terenul in baza legi 18/91 iar ieu de buna voie si nestind de aceasta Hotarara lam lasat sa treaca spre terenul lui dar acum cateva luni sia facut cadastru si a mai luat si aproape 1000mp. din gradina mea pot folosi aceasta Hotarare de atunci / ?#-o
Cel mai recent răspuns: irinu , utilizator 00:24, 21 Februarie 2010
daca v-a incalcat proprietatea, luand din terenul dvs atatia metri, puteti incepe prin a-i face o plangere penala.
Mergeti la un avocat sa vada toate actele.
Poate ca s-ar gasi ceva daca gasiti avocatul potrivit.
O consultatie juridica nu va costa prea mult.
Puteti consulta si 2 sau 3 avocati...Nu ar strica daca chiar ati avea capacitate de perceptie.
Daca nu intelegeti ce va spune un avocat nu mai are sens sa consultati mai multi avocati.Ar fi o pierdere de timp si de bani...

avocat Claudiu Lascoschi
Potrivit Codului civil aflat in vigoare,terenul care nu are acces la strada are un drept de servitute asupra terenului vecin pentru a trece ,dar cu obligatia de al despagubii pe proprietar pentru paguba pricinuita.
Nu mai puteti sa invocati hotararea judecatoreasca din trecut pentru ca nu mai este de actualitate, C.A.P-urile nu mai sunt .

ART. 586
Servituţile stabilite de lege au de obiect utilitatea publica, sau a comunelor, ori aceea a particularilor.
ART. 588
Legea supune pe proprietari la osebite obligaţii unul către altul, fără chiar sa existe vreo convenţie între dânşii.
ART. 616
Proprietarul al cărui loc este infundat, care nu are nici o ieşire la calea publica, poate reclama o trecere pe locul vecinului sau pentru exploatarea fondului, cu îndatorire de a-l despăgubi în proporţie cu pagubele ce s-ar putea ocaziona.
ART. 617
Trecerea trebuie regulat făcută pe partea ce ar scurta calea proprietarului fondului închis, ca sa iasa din drum.
ART. 618
Cu toate acestea trebuie a se alege trecerea prin locul ce ar pricinui o mai puţină paguba acelui pe al cărui loc trecerea urmează a fi deschisă.
ART. 619
Acţiunea de despăgubire în cazul prevăzut prin art. 616 este prescriptibila; iar trecerea trebuie sa urmeze după prescripţie, deşi acţiunea de indemnitate nu s-ar mai putea ad


Si daca proprietarul locului infundat refuza plata tinand cont ca din 1990 pina astazi eu nu am cerut nimic iar acm incearca sa ia cu forta si o parte din teren si aceasta servitute normal nu ar trebui sa anulez trecerea sa nu il mai las

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna drum de servitute? mieluu mieluu ma tot invirt in jurul drumului de servitute in cazul meu. va multumesc pentru informatii. (vezi toată discuția)
Servitute cu plata? cetaraderahat cetaraderahat Locuiesc in complexul rezidential Confort Park, situat pe sos. Vitan-Barzesti, in spatele hotelului Grand Rin, care apartine SC PRO HOTELS SRL, proprietatea ... (vezi toată discuția)
Sunt dat in judecata pentru a da un drum de servitute pe terenul meu proprietate privata cristi 1980 cristi 1980 am si eu o intrebare :tata a fost dat in judecata pentru a da un drum de servitute unui alt vecin care nu are intrare la terenul sau .tin sa mentionez ca tata ... (vezi toată discuția)