am urmatorul caz:
am facut in primavara somatie de plata impotriva debitoarei XXX, instanta imi admite si da o ordonanta . mie mi se comunica ordonanta de admitere a somatiei si dupa vre-o luna de cand mi s-a comunicat fac cerere catre instanta de investire cu formula executorie a ordonantei....primesc raspuns de respingere a cererii de investire cu form exec. deoarece nu sunt indeplinite conditiile art. 6 alin 4 din OUG 5/2001 (comunicare prin scrisoare recomandata cu conf de primire a ordonantei de catre debitor, fiind remisa ordonanta de somatie) ei ce intelegeti din asta???
acum mai pot face ceva??
daca va ajuta ca info, societatea XXX a avut activitatea intrerupta cateva luni, nu stiu cate si figureaza la ORC ca a reluat activitatea in aug 2006 iar decizia de respingere a investirii cu form exec. este emisa de instanta la 01.aug 2006.
faci adresa la ORC in care ceri datele firmei......apoi pe baza astora faci la instanta o cerere de recomunicare a ordonantei......urmaresti dosarul....si cand vezi ca s-a realizat comunicarea faci o noua cerere de investire..........si eu am avut multe astfel de dosare si a dat rezultate tehnica cu recomunicarea.....bafta...............
si daca nu tine prin scrisoare recomandata (debitoarea refuza primirea) cereti afisare la usa instantei si certati-va cu judecatorul de serviciu, sa va investeasca asa.
a functionat la mine :)