avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... inregistrare asociatie - patrimoniu initial
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

inregistrare asociatie - patrimoniu initial

Care este patrimoniul initial al unei asociatii ?
a) un salar brut pe economie ? (conf. OG nr.26/2000 art.6)
sau
b). doua salarii brut pe economie ( conform cateva siteuri juridice din Romania)
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 06:59, 1 Iulie 2010
doua salarii brut pe economie, bani pe care ii puteti retrage dupa inregistrarea asociatiei!
Patrimoniul initial al asociatiei - in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociatiei, este alcatuit din aportul in natura si/sau in bani al asociatilor. In cazul aportului in natura, forma autentica a actului constitutiv si a statutului este obligatorie - art.6 alin.2 lit.f din OG nr.26/2000.
Deci daca iau in considerare textul OG nr.26/2000, atunci este un salariu minim brut. In ce text, lege se afla referirea la doua salarii brute ?
portik a scris:

Deci daca iau in considerare textul OG nr.26/2000, atunci este un salariu minim brut. In ce text, lege se afla referirea la doua salarii brute ?


Pentru infiintarea unei asociatii sunt aplicabile dispozitiile OG nr.26/2000 ...nu stiu sa existe un text de lege in care sa se prevada doua salarii minime pentru infiintarea unui ONG - asociatie.
Legea nr.246 din 18 iulie 20054 pentru aprobarea, modificărea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii prevede ca "activul patrimonial, în valoare de cel puţin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, este alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor.".

Salariul minim brut pe economie este de 600 lei. Orice banca poate sa emita un document pe care il atasati la dosarul de inscriere si care atesta constituirea patrimoniului initial.
Dupa obtinerea inregistrarii asociatiei la judecatorie, a inregistrarii fiscale si a executarii stampilei cereti bancii sa deschida contul asociatie prin transferul banilor de patrimoniu in noul cont. In acest fel veti dispune de suma respectiva.

Alte discuții în legătură

Fundatii si asociatii ! ITD ITD va rog sa-mi spuneti care este suma minima necesara(capital social/patrimoniu)pentru infiintarea unei fundatii sau asociatii?Si inca ceva.Este adevarat ca si ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! - constituirea patrimoniului unei asociatii Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am doua mari nelamuriri in care poate ma puteti lunmina: Am tot cautat pe net si patrimoniul minim de constituire a unei asociatii este de 600 de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie - patrimoniul minim acceptat? tudosaloredana tudosaloredana As dori sa infiintez o asociatie non profit. si nu stiu care este patrimoniul minim pe care trebuie sa il depun la banca. Va multumesc! (vezi toată discuția)