LIVE, ACUM (126 PARTICIPANȚI) GDPR în activitatea de zi cu zi: Managementul consimțământului, breșele de securitate și marketingul direct Accesează live evenimentul
Buna ziua! As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva, in legatura cu o problema legata de doi copii din afara casatoriei. Am doi baietei gemeni care sunt in grija mea de cand s-au nascut, dar nu stiu ce ar trebui sa fac pentru a obtine incredintarea lor in mod legal. Nu am fost casatorita cu tatal lor si acesta in afara de faptul ca le plateste pensie alimentara nu mai are nicio alta legatura cu ei. Practic nici nu ii cunoaste. Ce ar trebui sa fac?
Va multumesc!
Actiunea in instanta o pot deschide numai la judecatoria din raza teritoriala a domiciliului tatalui? La noi in localitate avem tribunal si mi-ar fi mult mai usor daca as introduce actiunea aici. Se poate acest lucru?
Competenta materiala e a judecatoriei. Cea teritoriala a domiciliului paratului.
Deci judecatoria din circumscriptia teritoriala a domiciliului paratului.
Altfel riscati sa se invoce exceptia de necompetenta teritoriala si sa se amane procesul pana la trimiterea la instanta competenta.
Doar daca paratul nu are domiciliu cunoscut sau daca are domiciliul in strainatate se poate face la instanta domiciliului reclamantului.
Relatia de concubinaj
ebe
Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, insa as dori o precizare: care sunt urmarile, din punct de vedere legal, daca, in urma relatiei de concubinaj, ... (vezi toată discuția)
Custodie copil
tremurici
Am un copil de 6 ani,nu am fost casatorita cu tatal lui.Doresc drepturi depline asupra lui,fara a cere pensie alimentara.M refer la a iesi din tara,de a nu ... (vezi toată discuția)