avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... am o suma de bani de recuperat de la o societate ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

am o suma de bani de recuperat de la o societate comerciala

am lucrat ca inchiriat cu un utilaj de constructie la o societate comerciala timp de 2 ani 2007 si 2008 . trebuiau sa imi vireze intraga suma de bani la rezilierea contractului in decembrie 2008. dar mi-au virat tot in afara de ultimele 3 luni , octombrie noiembrie decemrie 2008. conform contractului de prestari servicii , data scadenta era 30 ianuarie 2009. am facturi care dovedesc ca au datorii fata de mine stampilate si semnate de societate, contractul unde era stipulat ca trebuiau sa imi platesca in 30 de zile de la facturare adica trebuiau sa imi plateasca la 30 ianuarie 2009. acum vreau sa ii dau in judecata pentru ca m-au amanat mereu cu plata. ce proceduri trebuie sa urmez, sau daca mai pot face ceva. va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: bogdan2010 , utilizator 17:09, 4 Martie 2010
Chemati-i intai la o conciliere prin avocat! sau apelati la un mediator autorizat ca sa incercati o mediere! In cazul in care refuza atunci actionati-i in judecata!
Succes!
=D>
Apelati la un mediator, iar apoi singura sansa este o actiune in instanta.
Succes!
Dupa o prealabila notificare pentru conciliere ii actionati in instanta daca indepliniti conditiile prevazute de lege pentru somatie de plata , o actiune in pretentii sau la un debit de peste 30.000 lei puteti deschide procedura insolventei. Aveti grija, o creanta se prescrie in termen de 3 ani. Va sfatuiesc sa va informati la Registrul comertului daca firma mai are activitate.
~ Conținut șters la cerere ~
azi am fost la registrul comertului si firma respectiva are activitate. ii voi trimite o conciliere directa si daca refuza plata, apelez la instanta. imi puteti spune cat ma costa taxa de timbru si celelalte cheltuieli daca vreau sa ii actionez in instanta? va multumesc

Alte discuții în legătură

Intalnirea de conciliere Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O societate de asigurari a refuzat plata unui dosar de dauna pentru motive tehnice. Doresc sa ii actionez in instanta si pt asta am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
ordonanta de plata oug nr 11/2007 flory1 flory1 la multi ani! Vaa rog o opinie de specialist. Pers jurid a incheiat un contract comercial cu alta pers juridica , fata de care benef nu a facut plata. Ca ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila zerognost zerognost Litiu intre doua firme. Se va introduce actiune in instanta. Care e procedura prealabila: 1. ajunge doar concilierea directa? sau 2. e obligatoriu ca un ... (vezi toată discuția)