avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor - succesiune - act de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor - succesiune - act de proprietate

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat in urmatoarea situatie:
- tatal meu a mostenit de la parintii lui terenul si casa in care locuieste (succesiunea a fost facuta in 1987, si nu exista cadastru si intabulare), singurul act pe care il are este certificatul de mostenitor.
Spuneti-mi va rog cum poate intra in posesia actului de proprietate pe terenul si casa mostenita.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: valy13 , utilizator 12:40, 23 Februarie 2010
se face cadastru si intabularea in baza certificatului de mostenitor
Corectura pentru eurolex: se fac cadastrul si intabularea in baza certificatului de mostenitor , a certificatului fiscal si a actului de proprietate al parintilor decedati! Fiindca ei au avut un act de proprietate pe numele lor!
Succes!B-)
...urmand a se prezenta la notar, deoarece certificatul de mostenitor nu constituie titlu de proprietate.
faza e ca parintii decedati au dobandit terenul printr-o chitanta de mana, nu s-a facut contract de vanzare cumparare. Iar tatal meu a obtinut certificatul de mostenitor in baza acelei chitante.

Multumesc!
va rog, ma puteti ajuta si pe mine cu un raspuns.:(
multumesc

Alte discuții în legătură

Recunoastere chitanta de mana madalinbm madalinbm Buna ziua. Sunt un locuitor al sectorului 1 din Bucuresti si am o problema cu o chitanta de mana in baza careia s-a intocmit un certificat de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de uzucapiune invocat de mostenitori? leus leus Parinti decedati in urma cu 10 si respectiv un an .Au locuit din 1972 ,la ultimul domiciliul respectiv pina in 2000 tatal cind adecedat si pina in 2010 mama ... (vezi toată discuția)
Acte de proprietate pe teren florin-soare florin-soare buna ziua, situatia in care ma aflu este ca la casa parinteasca nu exista act de proprietate si nici titlu de proprietate eliberat dupa anul 1991, existand ... (vezi toată discuția)