avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit pierdere fiscala microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

pierdere fiscala microintreprinderi

(4) Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală intră sub incidenţa prevederilor alin. (1), respectiv alin. (5), de la data la care au revenit la sistemul de impozitare reglementat de prezentul titlu. Această pierdere se recuperează pe perioada cuprinsă între data înregistrării pierderii fiscale şi limita celor 5 ani, respectiv 7 ani, după caz.

Am o microintreprindere care incepand cu anul 2010 trece la impozit pe profit. La 2008 si 2009 a inregistrat pierdere. In articolul mai sus mentionat am subliniat "aceasta pierdere" pentru ca eu consider ca se refera la pierderea fiscala inregistrata de microintreprinderi.
Am citit si articolul care spune ca pierderea fiscala este cea declarata in 101 dar microintreprinderile nu pot depune 101.
Daca nu e deductibila...la ce pierdere realizata anterior se refera articolul?
Va rog sa ma lamuriti. Vreau sa stiu ce fac mai departe.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:14, 24 Octombrie 2011
de unde ati citat acel articol?
din codul fiscal valabil 2010 de pe mfinante
"Contribuabilii care au fost plătitori de impozit pe venit şi care anterior au realizat pierdere fiscală"

nu cumva se refera la situatia in care contribuabilul a fost impozit profit , apoi a trecut la micro si apoi devine iar platitor de impozit pe profit ?

E o banuiala, nu gasesc acest aliniat (4)- daca ati spune din ce capitol face parte , v-as multumi :)
ART. 26

Pierderi fiscale alin (4)
Si da...la acei contribuabili se refera :(
Inseamna ca am fost de 2 ori prost: o data ca m-am facut micro si am platit 3% cand as fi putut sa nu platesc impozit si a doua oara ca nu deduc nici pierderea.
Super!
Si cu pierderea din balanta ce fac? O acopar si nu o deduc?

Alte discuții în legătură

Recuperare pierdere fiscala cod1 cod1 buna, firma cu impozit pe profit pana in ian.2013-au depus: 1. decl 101/2011 are impozit pe profit de recuperat 2. decl.101/2012 decemb si 101/2013 ian. ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe profit CONSTANTINESCU DOINA CONSTANTINESCU DOINA Revin la intrebarea cum se calculeaza impozitul pe profit pe trim II 2014 in situatia in care societatea trece de la pragul de micro la impozit profit in luna ... (vezi toată discuția)
Declaratie 101 popescu leontina popescu leontina buna ziua, O SC care in 2009 era microintreperidere, si a inregistrat pierdere in 2009, pentru 2010 pierderea din 2009 se raporteaza in decl 101 si se ... (vezi toată discuția)