avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila judiciara

La un procesc penal s-a efectuat o expertiza contabila in vederea existentei sau nu a unei datorii banesti. Am cerut un expert consilier, mi s-a aprobat,expertiza s-a terminat in defavoarea mea si fara participarea expertului consilier (expertul propus de instanta nu l-a anuntat pe expertul consilier) poate fi acesta un motiv de a declara nula expertiza?
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
petre popescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Suteu , Consultant fiscal 17:50, 24 Iulie 2010
In situatia mentionata ,nu subzista motive legal prevazute ,care sa impuna anularea expertizei
Expertul consilier desemnat de Dvs. poate să-şi exprime opinia separată, pe care o veţi depune la dosar.
Buna ziua,
Este ceva neclar in mesajul Dvs.
Expertul desemnat nu a facut o convocarea scrisa, transmisa prin posta tuturor partilor implicate, deci si Dvs. personal ?
In aceste consitii, obligatia de a va anunta expertul - parte (consilier) va revenea in intregime Dvs.
Precizati situatia concreta.
Cu stima,
@legalmgm
corecta si necesara precizare
Daca s-au petrecut cele invederate de dl.expert Marcov,instanta este obligata sa ceara refacerea expertizei cu citarea(incunostintarea) tuturor partilor.
Pe de alta parte,daca expertiza a fost efectuata cu respectarea regulilor procedurale,expertul-parte,poate depune separat in instanta concluziile sale si/sau bieneinteles ,obiectiunile sale

Alte discuții în legătură

Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)
Expert consultant Carmen Aionesei Carmen Aionesei Pentru efectuarea unei expertize judiciare s-a stabilit de instanta un expert consultant din partea partii parate. Este necesar intocmirea unui plan de lucru ... (vezi toată discuția)
Expert parte care nu are calitatea de expert judiciar. e inducere in eroare a instanței, ce ar trebui să facem noi acum? Annett Annett Buna ziua, Intr-un proces civil s-a dispus efectuarea unei expertize topografice. Instanta a admis, la cererea partilor, cate un expert parte. Eu am depus ... (vezi toată discuția)