avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa si rate neachitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa si rate neachitate

buna ziua,
as vrea sa va rog sa-mi dati un sfat , am un credit la banca pe societate cu rata mare pe care in aceasta perioada nu o pot achita ,daca depun cere de insolventa pt cat timp imi stopeaza achitarea ratelor, eu am activitate in continuare dar mai putin si daca nu mar presa banca ceva timp mi-as reveni, asta pt ca creditul garantat cu casa si astia la trei rate neachitate ma executa .
va multumesc,
sau mai avantajos sa anexez si o cerere de reorganizare?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:20, 24 Februarie 2010
Dupa parerea mea nici una din solutiile la care va ganditi nu este avatajoasa(ma refer la cererea de faliment/reorganizare judiciara).
Incercati sa discutati cu banca care poate sa va acorde un termen de gratie(suspendarea paltilor dobanzii, macar pe o perioada determinata)

Oricum va sugerez a apela la un jurist/un avocat care sa va asiste in aceste demersuri.
va rog sa-mi spuneti si dumneavostra punctul de vedere, crede-ti ca nu e bine sa cer insolventa decat sa pierd casa care este garantie la creditul de la banca ,deoarece in perioada asta nu pot sa platesc ratele? cat timp de la deschiderea insolventei ,banca nu poate executa garantia?
va multumesc.
cat timp de la deschiderea insolventei ,banca nu poate executa garantia?

Deoarece creditul este pe firma iar casa este proprietate personala banca poate oricand sa va execute casa.
Variante:
- renegocierea creditului
- reorganizare judiciara
multumesc de informatii, dar pt reorganizare judiciara mi se pare ca este costisitoare nu?, si in ce perioada in cazul reorganizarii judiciare nu se executa garantia?
Subscriu la ceea ce au scris predecesorii mei.
Banca are la indemana si va executa casa, deoarece este o garantie care nu este a societatii, fie ca e supusa reorganizarii fie ca se deschide procedura falimentului.
Se va vinde garantia personala, iar banca va urmari in procedura insolventei doar diferenta ramasa de plata.

Cel mai bine mergeti la banca si insistati sa va acorde o perioada de gratie sau reorientati-va la alta banca.

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)