avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cuantumul creantei pentru deschidere insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cuantumul creantei pentru deschidere insolventa

in cazul in care cuantumul creantei inscrisa intr-un Bilet la ordin este de 28000 lei , pentru care s-au facut cheltuieli de investire si s-a achitat onorariul executorului judecatoresc se pot cumula toate aceste cheltuieli pentru a atinge pragul de 30000 lei necesar pt introducerea cererii de deschidere a insolventei ?
sau , in acelasi caz daca in contract se stipuleaza plata de penalitati , dar repet BO este de 28000 lei ( scadent in sept 2009 ) se pot calcula penalitati la zi si astfel se ajunga la suma de 30000 lei necesara pt insolventa ?

Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
ENGFULL, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 09:01, 24 Februarie 2010
Pragul este de 30.000 lei iar nu de 3000 lei .
asa-i
scuze , am editat mesajul anterior ( ora mes
Penalitatile le puteti calcula conform contractului... ( x% pe fiecare zi de intarziere) Daca debitul impreuna cu penalitatile calculate pana la data introducerii actiunii ating suma de 30.000 lei puteti introduce actiunea.
dar cheltuielile facute in vederea executarii ?
Puteti adauga la creanta dvs de 28000 si cheltuielile ocazionate de executare si investire a biletului la ordin, penalitati. Daca toate aceste sume depasesc suma de 30000 atunci puteti formula cerere de deschidere a procedurii insolventei

Alte discuții în legătură

Cum se declara insolventa lunga lunga Buna ziua , am un SRL si as dorii sa stiu daca un alt SRL, ne poate solicita insolventa, deoarece am refuzat un BO in valoare de 10000ron, pt ca am avut contul ... (vezi toată discuția)
Insolventa pentru bilet la ordin refuzat monicaelenastan monicaelenastan Buna ziua, am patru bilete la ordin, cu date scadente diferite, care s-au intors de la banca cu mentiunea \"refuz total\". Optiunea mea este de a face cerere ... (vezi toată discuția)
Solutie optima de recuperare debit intre doua societati comerciale asbinvest asbinvest Buna ziua ! Totalul penalitatilor datorate de SC Y catre SC X sunt de ~ 72000 lei . Care este solutia cea mai buna d.p.d.v financiar pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)