avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cum se declara insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cum se declara insolventa

Buna ziua , am un SRL si as dorii sa stiu daca un alt SRL, ne poate solicita insolventa, deoarece am refuzat un BO in valoare de 10000ron, pt ca am avut contul blocat ?Cat tim trece de la inregistrarea la tribunal si pana la Executare BO, daca societatea va recurge la acest lucru?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: lunga , utilizator 10:51, 6 Iulie 2010
Orice creditor care are o creanţă de recuperat de minim 10.000 lei sau şase salarii medii pe economie vă poate declara starea de insolvenţă.
Recuperarea creanţelor creditorilor de la o societate declarată falită presupune o procedură mai complexă care nu poate fi prezentată aici.
Oricum dacă nu aţi declarat recurs la deschiderea procedurii în termen de 10 zile de la comunicarea încheierii se poate trece la desfăşurarea procedurilor de lichidare.Odată cu edeschiderea procedurii se ia şi dreptul administratorilor de a reprezenta societatea şi a dispune de bunurile sale.
eu stiu ca o creanta trebuie sa atinga pragul de 30.000 de ron si nu de 10 000 ron,pt a putea cere insolventa,asa scrie in legea insolventei...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Dahrma, utilizator
Intradevar nu poate cere deschiderea procedurii de insolventa pt o creanta de 10000 lei
Minim 30000 lei
Da, aşa este, a fost majorat plafonul.
Orice creditor care are o creanta certa, lichida si exigibila , al carei prag depaseste 30.000 lei, poate sa solicite declansarea procedurii de insolventa.

Alte discuții în legătură

Cuantumul creantei pentru deschidere insolventa ENGFULL ENGFULL in cazul in care cuantumul creantei inscrisa intr-un Bilet la ordin este de 28000 lei , pentru care s-au facut cheltuieli de investire si s-a achitat onorariul ... (vezi toată discuția)
Cerere de insolventa inlineasofa inlineasofa O societatea X Srl are o datoria de 42.700 Ron la un furnizor Y Srl scadente de mai mult de 30 zile. Societatea X srl a propus la furnizorul 2 solutii: 1. sa ... (vezi toată discuția)
Retragere asociat si posibila insolventa nico_mirea nico_mirea Un SRL cu trei asociati are pe rol un proces de retragere asociat, pentru despagubirea asociatului. La data prezentei mandatul administratorului este expirat. ... (vezi toată discuția)