avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... renuntarea la judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

renuntarea la judecata

Buna ziua.
As avea cateva intrebari daca exista cineva pe forum care ma poate lamuri.
Sunt jurist la o firma de cateva zile si maine trebuie sa merg in instanta pentru a reprezenta societatea la care lucrez in urmatoarea problema: a fost depusa cerere pentru procedura de insolventa insa ulterior s-a inregistrat la tribunal cererea de renuntare la judecata.
1Pentru a reprezenta societatea am nevoie de mandat, procura sau e de ajuns declaratie semnata de conducatorul societatii?
2Citatie de chemare la judecata e emisa in 12 febr 2010, a juns la noi in 16 febr si cererea de renuntare la judecata a fost inregsitarta pe 15 febr 2010, mai trebuie platite cheltuielile de judecata?
3. Cam care va fi procedura din instanta, mentionez ca merg ptr prima data acesta fiind primul meu job in domeniu.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:21, 22 Februarie 2010
pentru reprezentare aveti nevoie de o delegatie/imputernicire semnata si stampilata de administratorul/ directorul general al societatii.
cererea de renuntare la judecata trebuie sa fie semnata de aceiasi persoana care a semnat si cererea introductiva, se face in scris. ar fi indicat ca persoana care a semnat cererea introductiva sa fie prezenta la termen si sa dea o declaratie in fata instantei ca renunta la cererea introductiva. pentru acest lucru trebuie sa aibe delegatie din partea societatii chiar daca o semneaza pentru sine.
in rest totul se desfasoara dupa codul de procedura civila.
mult succes.
Multumesc pentru raspuns.
Potrivit art.246 C.proc.civ., reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, fie verbal în şedinţă, fie prin cerere scrisă. Renunţarea la judecată se constată prin încheiere dată fără drept de apel.

Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, va obliga pe reclamant la cheltuieli.

Când părţile au intrat în dezbaterea fondului, renunţarea nu se poate face decât cu învoirea celeilalte părţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de renuntare la judecata ! tudor9 tudor9 Am o nelamurire referitoare la transmiterea intentiei mele de a renunta la judecata. Astfel. aceasta cerere se poate transmite si prin posta sau trebuie facuta ... (vezi toată discuția)
Divort inaite de primul termen marcel51 marcel51 cum se poate intrerupe un divort inaintea primului termen? ] (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata EUlavy EUlavy Poate reclamatul sa renunte la judecata in ziua pronuntarii solutiei in dosarul civil? (vezi toată discuția)