avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... job in domeniu juridic ...iluzie
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

job in domeniu juridic ...iluzie

am absolvit facultatea de drept in anul 2004 ,dar pina acum n-am reusit sa-mi gasesc un post in domeniu ,motivul ?-invocarea lipsei de experienta
exista posibilitatea in tara asta de a te angaja fara relatii ,fara experienta ,exista firme dispuse sa investeasca in capacitatea unui om care vrea sa realizeze lucruri de calitate ,care vrea sa invete, sa se realizeze?
Cel mai recent răspuns: alinasavin , utilizator 18:49, 27 Noiembrie 2006
invata,si sfatul meu e sa te duci la magistratura!!!!!!!!!o sa fie foarte bine-material vorbind.Doar invata,ca fac .de drept nu scoate avocati,sau notari sau jud. sau proc pe banda-doar juristi....................
e un sfat foarte bun. Dar in viata trebuie sa ai si un dram de norocB-)
sau un nume X-(
Adevarul e ca TOTDEAUNA ai nevoie de cineva, care cel putin sa te recomande,daca altceva nu.Nu -ti face iluzii, fara ajutor, cat de mic, nu vei fii angajata, si iti spun si de ce. Pentru ca lumea e plina de absolventi de drept, care sunt ba fiice, ba nepoate, ba vecine...ale angajatorului, sau a femeii de serviciu, care linguseste angajatorul, etc, stii cum e. Eu am fost recomandata discret de o prietena, care la randul ei a fost recomandat a de un prieten...si sirul poate sa continue. Poate daca ai avea relatii f bune cu fostii colegi de facultate, dar singura...eventual la magistartura.Eu cunosc mai multi absolventi de drept care lucreaza ca barmanite, secretare, contabile, etc, decat cunosc juriste.Fa-ti firma ta de consultanta, si apuca-te de treaba serios.Eu asta am facut, si e bine.
E foarte greu sa gasesti un post de consilier juridic fara o pila, o relatie, un mic ajutor. Romy are dreptate, iti trebuie noroc si nu un dram ci foarte mult. Pana acum cateva luni eram in situatia ta, eram disperat sa gasesc ceva in domeniu, iar dupa o perioada am acceptat un compromis si m-am angajat ca agent de vanzari. Acum a intervenit si norocul, pentru ca un client mi-a propus sa vin la firma sa ca jurist; deocamdata banii sunt putini, dar fac ceea ce am vrut, pt ce m-am pregatit 4 ani in facultate. Sfatul meu: incepe de undeva, chiar dc nu e in domeniu si pastreaza-ti dorinta si speranta ca vei lucra candva si ca jurist. Vei incepe sa cunosti oameni, sa prinzi unele ponturi si cu putin noroc vei ajunge si jurist, dar norocul trebuie sa ti-l si fortezi un pic. Pe de alta parte anii astia de inactivitate suna urat la un eventual interviu si iti pateaza CV-ul si ridica multe semne de intrebare pentru angajator. Iti doresc succes.

Alte discuții în legătură

Sfaturi, va rog! merita sa urmez cursurile facultatii de drept? RuxandraR RuxandraR Buna seara!sunt inca eleva in clasa a 12a si am ales sa dau la facultatea de drept din Bucuresti , pentru ca acolo admiterea din cate am auzit este mai grea si ... (vezi toată discuția)
Ce optiuni am ca absolvent al unei facultati de drept? Anamaria MS Anamaria MS Buna ziua, Am terminat facultatea de drept ,promotia de anul acesta.Acum sunt masterand la dreptul afacerilor la Academia de Politie.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Licenta in drept - sfaturi pentru angajare? Berbecutu Berbecutu Numele meu este Berbec Laurentiu Ovidiu,sunt absolvent al Facultatii de Drept Valahia Targoviste,sunt licentiat si as vrea sa ma angajez in domeniu,insa in ... (vezi toată discuția)