avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Ce optiuni am ca absolvent al unei facultati de drept?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Ce optiuni am ca absolvent al unei facultati de drept?

Buna ziua,
Am terminat facultatea de drept ,promotia de anul acesta.Acum sunt masterand la dreptul afacerilor la Academia de Politie.Intrebarea mea este urmatoarea: ce profesii pot practica conform studiilor facute?M-am interesant la Colegiul Juristilor ,ma pot inscrie acolo ,dar sunt din start suspendata deoarece nu profesez.Dar pot beneficia de vreun stadiu de pregatire ,ceva ,la ei si in conditiile astea?
Apoi ,ca avocat stagiar nu pot ,trebuie sa intru la Barou .
Ce sa fac ,am pregatire teoretica ,dar practica zero ,am dorinta de a invata ,dar unde?sa trimit cv-uri la cat mai multe societati comerciale? la vreun birou notarial sau cabinet de avocatura ma pot angaja?ce functie?

Stiu ca am scris ca am doar o intrebare si acum observ ca am pus mult mai multe ,imi cer scuze.

Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 09:12, 2 Octombrie 2009
Trebuie sa dai examen pentru intrarea in barou , pentru a te putea angaja la o societate de avocatura . Trimite cv-ul la mai multe societati - pentru jurist, deoarece numai asa te poti inscrie la colegiul juristilor.
va puteti angaja ca si consilier juridic ,puteti da examen pt a deveni avocat, notar, executor, procuror, judecator.
optiuni sunt.
bafta
Multumesc de raspunsuri.Stiu ca pot sustine examene pentru barou,magistratura,dar anul viitor...Dar pana atunci trebuie sa profesez in acest domeniu si aplicand pentru mai multe job-uri pe site-uri specializate observ ca toate firmele vor experienta de minim 2-3 ani ,fapt ce m-a demoralizat teribil.
acum ce sa zic.................fiecare a trecut prin asta la inceput. cred ca trebuie sa fii prea norocos sau prea ”pilos” sa te angajezi de la primul cv depus.
si mai ales acum cu criza asta sunt persoane cu experienta care nu si gasesc de lucru..........asa ca nu ar trebui sa disperati
Trebuie sa perseverati. Poate ce veti gasi nu va va multumi pe deplin dar va fi un inceput in a exersa si a prinde experienta(ceruta de multi angajatori), continuati sa aplicati la mai multe job-uri, BAFTA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune sa fii consilier juridic? anca_f anca_f anul trecut am terminat facultatea de drept si nu stiu incotro sa ma indrept......vreau sa dau la barou in toamna dar pana atunci trebuie sa imi caut un ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic fara experienta iasi ramonatoderascu ramonatoderascu Buna ziua! Sunt absolventa a Facultatii de Drept, si acum urmez cursurile programului de masterat « Drept European ». As dori sa ma angajez ca jurist ... (vezi toată discuția)
Licenta in drept - sfaturi pentru angajare? Berbecutu Berbecutu Numele meu este Berbec Laurentiu Ovidiu,sunt absolvent al Facultatii de Drept Valahia Targoviste,sunt licentiat si as vrea sa ma angajez in domeniu,insa in ... (vezi toată discuția)