zilele trecute nevasta mea a fost injurata si i sau adresat diferite cuvinte obscene de catre doua persoane! printre altele i au mai zis ca are trei copii cu trei barbati ca e curva si hoata! Martori erau foarte multi! ce cai trebuie sa urmez ptr a si spala rusinea?? adevarul este ca nici mie nu mi a cazut bine intamplarea care a avut loc in mijlocul satului in fata a cateva zeci de oameni! multumesc
Tot ce este posibil,dar incercati cu plangerea penala si apoi mai vedeti.
Succes!
Referitor la comentariul d-lui avocat Claudiu Lascoschi sunt intrutotul de acord, totul este numai...politic.
Formulati o plangere adresata sefului de post din comuna prin care relatati amanuntit cele intamplate, respectiv: cine si ce a afirmat, numele si prenunele acestora, adresa precum si martorii care au fost de fata si pe care sotia poate sa se bazeze ca vor relata aproximativ cele intamplate. Numarul martorilor sa fie limitat la maxim 3.
Este posibil ca cei care au savarsit aceste fapte sa primesca amenzi penale care vor fi inscrise in cazierul judiciar.
Daca veti face demersul aratat intr-un fel sau altul va veti spala rusinea...asa cum doriti dvs.
Succes!
Daca se fac presiuni asupra sotiei , atat de politie cat si de faptuitori , pentru a-si retrage plangerea refuzati si mergeti pana la capat.
Infractiunile de calomnie au fost abrogate printro ordonata de urgenta, ordonanta care la randul ei a fost declarata neconstitutionala, ceeace inseamna ca s-a ,,abrogat" norma de abrogare a celor doua infractiuni. Potrivit legii care reglementeaza tehnica legislativa, Parlamentul sau Guvernul Romaniei trebuia ca in termen de 45 de zile sa elaboreze o alta norma care sa reglementeze situatia creata, astfel cele doua infractiuni sunt in suspensie ceeace s-a si intamplat.
De preferabil este sa promovati o actiune civila in instanta pentru daune morale intemeiata pe disp art. 998-999 cod civil. In penal nu aveti nici o sansa, deocamdata.
Am primit o reclamatie la serviciu (scrisa) din partea unui vecin care se plange ca am intrat abuziv pe un teren pe care l-a cumparat, ca am mutat un gard despartitor intre proprietatea mea si terenul in cauza si ca i-am distrus o masa si o banca (patru scanduri si doi pari batuti in pamant) care se aflau pe acel teren.
Eu pot dovedi cu acte de proprietate si cu martori ca acel teren imi apartine, pot dovedi ca am discutat cu el pentru a muta acel gard de comun acord dar si ca m-a bruscat in momentul in care i-am aratat ca actele lui de proprietate privesc un alt teren.
Datorita functiei detinute de mine in cadrul unei intitutii publice aceasta reclamatie imi aduce prejudicii morale si, posibile, prejudicii materiale.
Care este calea de urmat pentru a-l face sa ”plateasca”. Nu as vrea o sanctiune penala ci, mai degraba, o sanctiune menita sa il sperie si sa stopeze viitoare plangeri si sicane.
MUltumesc!
Oricum nu puteti face plangere penala pt insulta si calomnie deoarece in urma recursului in interesul legii declarat pe procurorul general al parchetului de pe langa ICCJ din 18 octombrie 2010, aceste fapte nu mai sunt incriminate. Asadar faceti cum ati fost sfatuit mai sus si mergeti pe latura civila daca ati suferit un prejudiciu material.