avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Putem discuta despre incompatibilitate sau despre ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Putem discuta despre incompatibilitate sau despre conflict de interese in cazul lui Florin Prunea,angajat al F.R.F,. ,avand raporturile de munca suspendate,,dar devenind si reprezentant al Clubului Dinamo ?

Pe posturile de televiziune cu profil sportiv
a luat nastere o controversa,care pana la urma,se bazeaza pr o problema de dreptul muncii,dar care va deveni mai mult decat atat,avand la baza puternicele interese financiare care ii "guverneaza"pe patronii cluburilor puternice,dar si "mandria olteneasca"vexata in urma unui meci pierdut.
Miza patronilor de cluburi importante este ocuparea locurilor de participanti la la "Champions League",aducatoare pentru fiecare participant in competitia numarul unu a Europei,a unui "bonus" de l5 milioane de Euro.
In fapt:
Florin Prunea,in calitate de angajat al FRF(Federatia Romana de Fotbal),in functia de director,in urma scandalului declansat odata cu cu presupusele fapte de coruptie din fotbalul romanesc,in care a fost implicat patronul Clubului FC Arges,Cornel Penescu,arbitrii,dar si alti oficiali din fotbal si nu numai,a fost trimis in judecata,in calitate de inculpat,prin rechizitoriul procurorilor DNA.
In urma inaintarii dosarului penal cu rechizitoriului catre instanta de judecata,FRF,in urma unei sedinte a Comitetului Executiv a dispus suspendarea raporturilor de munca ale angajatului sau,F.Prunea ,pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile.
Interesant de subliniat cu privire la acest aspect,este ca Fl.Prunea,fiind suspendat nu beneficiaza de niciun fel de remuneratie,pana in momentul "repunerii"in drepturile sale salariale,in conditiile aratate mai sus si ca nici nu exista un litigiu in acest sens.
Intre timp,Clubul Dinamo il angajeaza pe Fl.Prunea ,in calitate de direcor sportiv,iar acesta in calitatea nou dobandita,sta pe banca rezervelor la meciul de ieri ca reprezentant al echipei Dinamo.
Prunea invoca faptul ca trebuie sa munceasca undeva in Romania si ca avea acest drept de a castiga un salariu ,prin ocuparea acestei noi functii,chiar daca raporturile sale de munca cu FRF sunt suspendate.
Se pare ca angajatul Prunea are in continuare(sau nu)cartea de munca la FRF.
In virtutea prevederilor dreptului muncii,poate o persoana ale carei raporturi de munca sunt suspendate sa ocupe o functie in interiorul unui club afiliat la F.R.F. ?
Exista conflict de interese ?
Exista incomplatibilitate ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:49, 5 Martie 2010
in opinia mea, nu exista nici un fel de incompatibilitate intre cele functii daca din una este suspendat iar pe cealalta o exercita efectiv probabil pe perioada determinata.. conflictul de interese ar fi doar daca ar exercita in paralel ambele functii.. asta este opinia mea
Suspendarea raporturilor de munca nu inseamna incetarea acestora,deci prin vechiul contract,nereziliat inca in vreun fel,raporturile de munca cu FRF nu au incetat.
Incompatibilitatea in opinia mea provine din faptul; ca in acelasi timp(raporturile de munca cu FRF nefiind incetate)nu poate ocupa doua functii in acelasi timp,pe baza a doua contracte si la forul ierarhic si la un membru afiliat al acestuia.
Prunea putea sa se angajeze pe baza unui contract de colaborare sau altfel in orice alt domeniu in afara de fotbal,chiar daca nu este suspendat si de instantele sportive.
Mizeria din fotbalul romanesc ,creata si intretinuta de acesti patroni(mai mult imprumutatori de bani),fosti,actuali sau viitori infractori trebuieste oprita sa prolifereze.
Prunea,in afara nerespectarii unor prevederi legale,a fost angajat pentru a mai face ce a facut si inainte de scandalul de coruptie,unde activitatea sa face obiectul unor cercetari.
Nu sunt un specialist in dreptul muncii,dar eu cred ca este vorba nu numai despre incompetenta si despre incompatibilitate crasa,dar in primul rand despre incompetenta manageriala.
Este inadmisibil ca niste conducatori ai unei sociatati comerciale sa nu consulte jurisiti,inaintea luarii unor astfel de masuri.
Parerea mea este ca scrie mare pe acel contract INCOMPATIBILITATE!
B-)
Nu comentez aptitudinile manageriale ale stuff-ului de conducere, doar le atrag atentia ca nu au juristi capabili!B-)
De altfel ,cluburile din prima liga au "specialisti "in gasirea tuturor modalitatilor de a eluda legea,fara niciun fel de reactii ale autoritatilor.
Pornind de la cazul Prunea si pana la plata unor salarii nereale pentru a eluda fiscul,cam tot ce se face in fotbalul romanesc este ilegal.
Rezultatele se vad,sporirea unor averi si trecerea sportului ,dar mai ales a rezultatelor sportive in cel mai indepartat plan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un avocat reprezenta interesele unui sportiv? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Din cate stiu, interesele sportivilor se reprezinta de catre impresari acreditati, in baza contractului de impresariere, insa poate si un avocat sa faca ... (vezi toată discuția)
Desfiintare societate (club de fotbal) - valabilitate contract gygy83 gygy83 Buna ziua, Sunt jucator la un club de fotbal de drept public cu care am semnat o conventie civila. Ca urmare a unor indicatii la nivel european, ... (vezi toată discuția)
Legitimatie club fotbal tilvarionut tilvarionut Buna ziua! Imi cer scuze daca am postat in sectiunea gresita, insa nu stiu exact unde s-ar incadra mai bine acest subiect. Un jucator de 12 ani este ... (vezi toată discuția)