avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... valabilitate expertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

valabilitate expertiza

O expertiza imobiliara efectuata in 2007 mai este valabila pentru anul 2010?
Cu atat mai mult cu cat conditiile pietei imobiliare s-au modificat !?
Nu am reusit sa gasesc singura raspuns aceastei intrebari, desi un expert mi-a spus ca o expertiza este valabila trei luni. Unde pot sa gasesc scris undeva raspuns la aceasta intrebare, daca exista?
Cel mai recent răspuns: Petre Nita , Expert judiciar 11:50, 4 Iunie 2010
NU.
O evaluare imobiliara, mai bine zis rezultatul ei, este o opinie a unui specialist, exprimata in conditiile din ziua investigatiei (data de referinta).
Opinia este valbila numai in cazul in care conditiile pietii imobiliare sunt constante (cvasi-constante).
Conform Sandardelor Internationale de Evaluare, editia a VIII - 2007, valoarea stabilita prin rapoartele de evaluare este valabila strict la data evaluarii.
Standadrul stipuleaza ca "valoarea de piata estimata este specifica unui moment, unei date precise. Deoarece pietele si conditiile de piata se pot modifica, valoarea estimata ar putea fi incorecta sau inadecvata pentru o alta data. Valoarea estimata va reflecta starea si circumstantele pietei la data evaluarii, si nu la o data anterioara sau ulterioara evaluarii"
Stimate coleg @expertautopnita,
permiteti-mi o precizare:
- asertiunea mea (si a Dvs. de altfel) este valabila si corecta pentru ca este logica si nu pentru ca SIE editia VIII - 2007 o stipuleaza si el.
Faptul ca SIE afirma acelasi lucru este datorat faptului ca asertiunea este logic corecta.
buna ziua
Am avut o expertiza la casa pentru partaj in nov 2008 depusa la instanta in ianuarie 2009.In 2010 am efectuat niste modificari la casa si am avut nevoie de o alta expertiza pe care expertul nu a efectuat-o dar a dat o valoare aproximativ egala cu cea dinainte desi eu facusem modificari in constructie si el nu a vazut casa in interior Se poate lua de referinta expertiza din 2008?Multumesc
Depinde care au fost obiectivele fixate de instanta pentru expertiza efectuata de ultimul expert.
Puteti face insa obiectiuni la raportul de expertiza si eventual sa solicitati instantei ceea ce sustineti si credeti ca este util in rezolvarea cauzei, astfel ca in situatia in care instanta apreciaza ca este oportun se va dispune efectuarea unui supliment la raportul de expertiza.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notiunea de "valoare de piata" in acceptiunea standardelor nationale si europene legalmgm legalmgm B. Standardele Internaţionale de Evaluare (International Valuation Standards Committee, 12 Great George Street, London, United Kingdom, SW1P 3AD, ... (vezi toată discuția)
Evaluare autoturism nou loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am incheiat procesul de divort (eu sunt reclamantul) si acum urmeaza partajul. As avea 2 intrebari la dvs.: - am achizitionat impreuna cu fostul ... (vezi toată discuția)
Analiza: "valoare de circulatie" versus "valoare de piata" legalmgm legalmgm Buna ziua Cu toate că nu este cea mai importantă problemă, vă rog să comentaţi următoarea stare de fapt: In ultimii cca. 7-8 ani, Ministerul ... (vezi toată discuția)