avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

rca

politele rca acopera si cheltuielile de spitalizare rezultatea in urma ingrijilor medicale acordate victimelor din accidente rutiere?
vinovatul de producerea accidentului a decedat, in autoturism mai era o persoana care a necesitat 10 zile de ingrijiri medicale la spital pe sectia de neurochirurgie. Spitalul se indreapta impotriva mostenitorilor daca cel care a beneficiat de serviciile medicale refuza sa plateasca?




Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:43, 23 Februarie 2010
asiguratorul este chemat in instanta si raspunde in solidar cu inculpatul pentru acoperirea chetuielilor civile:spitalizare,inmormantare etc.
in speta dvs.firma de asigurari face despagubirea
Spitalul nu se poate indrepta asupra mostenitorilor dar trebuie stiut daca a fost deschis un dosar de dauna in ce priveste evenimentul respectiv.Daca DA, atunci firma de asigurare care a emis polita RCA va acoperi toate cheltuielile de spitalizare dar numai pt. vatamarile produse ca urmare a accidentului si numai in cuantumul trecut pe polita din anul respectiv.In astfel de imprejurari daca lucrurile se complica prin tergiversarea despagubirii din diferite motive,atunci e bine sa consultati un avocat.
Se subintelege ca pentru a primi despagubiri, persoana vatamata trebuie sa le pretinda/ceara, fie ca parte civila in procesul penal, fie prin avizarea asiguratorului.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)
Poliþã rca machis machis În urma unui accident de circulaţie o societate a fost obligată în solidar cu prepusul său (cond.auto) la plata unor despăgubiri materiale şi a unor ... (vezi toată discuția)
Zile de spitalizare după autoaccidentare auto. spitalul mi-a întocmit o foaie de decont, va trebui să le plătesc? anca_filip78 anca_filip78 Buna ziua, Am avut o autotamponare mai exact am intrat intr un cap de pod iar in urma acestui accident eu am o fractura la mâna iar copilul meu in vârstă ... (vezi toată discuția)