avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna-ziua!
Bunicul meu a decedat de curand si printre alte bunuri detinea si o masina .In urma lui a ramas bunica si 3 copii(unul fiind mama mea).As vrea sa stim cum trebuie sa procedam pentru a da masina respectiva la remat pentru a obtine un vaucher(si bunicul intentiona sa faca acest lucru dar nu a mai apucat).Ce acte ne sunt necesare?Mentionez ca toti fratii sunt de acord cu acest lucru
Va multumesc!.
Cel mai recent răspuns: ContSters68274 , utilizator 20:10, 24 Februarie 2010
Intrucat maina a apartinut bunicului aceasta face parte din masa succesorala care va fi transmisa succesorilor. Ca sa dovediti ca suntei mostenitori aveti nevoie de certificat de mostenitor care este emis de un notar public din circumscriptia ultimului domiciliu al defunctului.
Cu acest certificat mostenitorii pot dovedi ca sunt proprietari ai masinii.

informatii despre programul rabla: [ link extern ] /

Adresati-va unui notar public din circumscriptia judecatoreasca in care a avut ultimul domiciliul defunctul in vederea dezbaterii succesiunii dupa acesta. Acte necesare: cerere de deschidere a procedurii succesorale emisa de primarie, acte de stare civila (certificat de deces defunct, certificate de nastere si casatorie ale mostenirorilor), actele de identitate, certificatul de inmatriculare al autoturismului sau cartea de identitate a autoturismului si un certificat de atestare fiscala emis de primarie (in care sa se specifice ca defunctul figureaza cu autoturism x si sunt achitate toate taxele/impozitele). Trebuie sa aveti si un martor care sa fie major si sa nu fie ruda cu dvs. care sa cunoasca familia.
In certificatul de mostenitor se va mentiona autoturismul in masa succesorala care va trece in proprietatea dvs. Ar fi preferabil sa faceti un act de partaj succesoral in cuprinsul certificatului de mostenitor in care sa atribuiti unui singur mostenitor autoturismul.
Cu certificatul de mostenitor, cartea de identite a autoturismului, certificatul de inmatriculare si certificatul de distrugere al masinii (obtinut de la dezmembrari), toate in copie legalizata si cu voucherul aferent adresati-va apoi concesionarului auto de unde doriti sa achizitionati autoturismul nou.
O zi buna.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul rabla - ce documente sunt necesare? adrianag10 adrianag10 care sunt actele necesare pt a preda o masina la remat,si care sunt primii pasi de urmat?.!.Mai trebuie ceva de la primarie,trebuie facuta programare?.Va ... (vezi toată discuția)
Caut informatii ptr rabla neagu ctin neagu ctin Am o masina Dacia cumparata de 3 ani. Am cumparat-o radiata, de la o firma, cu factura, cu carte de identitate, dar in loc de certificat de inmatriculare avea ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui vaucher rabla complet GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua va rog mult ,o expunere scurta si clara la urmatoarea intrebare: care este ordinea etapelor ce trebuie urmate pentru a obtine un vaucher rabla ... (vezi toată discuția)