avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice AJUTOR URGENT - EXPERIENTA PROFESIONALA - FACTOR DE ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

AJUTOR URGENT - EXPERIENTA PROFESIONALA - FACTOR DE EVALUARE

Am urmatoarea intrebare: in unele fise de date ptr o achizitie publica este folosit ca factor de evaluare " experienta similara/experienta profesionala".
Exemplu:
"Evaluarea se va face pe baza urmatorului algoritm :

P = P preţ oferta + P experienta similara+P personal atestat calificat
unde P reprezinta punctajul.

Nr. crt. Factor de evaluare Punctaj maxim alocat
1 Preţul ofertei (lei) 40 puncte
2 Experienta similara 30 puncte
3 Personal atestat calificat 30 puncte
TOTAL 100 puncte

1. Punctajul pentru factorul de evaluare "preţul ofertei" (P preţ oferta) se acordă astfel:
a) pentru cel mai scăzut dintre preţurile ofertelor se acordă 40 puncte;
b) pentru alt preţ decât cel prevăzut la lit. a), punctajul se acordă astfel:
P preţ oferta (j) = preţul minim pentru lotul nr. 1/preţul(j) x 40;

2. Punctajul pentru „experienta similara” (P experienta similara) se acorda astfel :
a) pentru experienta similara conform caietului de sarcini, se acorda 30 puncte;
b) pentru lipsa experientei similare nu se acorda puncte
3. Punctajul pentru factorul de evaluare "personal atestat calificat" (P personal atestat calificat ) se acorda astfel:
a) pentru asigurarea personalului atestat calificat, se acorda 30 puncte;
b) pentru neasigurarea personalului atestat calificat nu se acorda puncte"



Pana aici pare simplu. Insa daca analizez dispozitiile art. 15 din HG 925/2009, ale art. 176 din OUG 34/2006 imi spune clar ca nu am dreptul sa utilizez printre altele " capacitatea tehnică şi/sau profesională" ca factor de evaluare ci doar aca si criteriu de calificare.
In cazul in care este vorba de o prestatie intelectuala, pot utiliza experienta similara/experienta profsionala ca factor de evaluare in baza art. 199 , alin 2 din OUG 34 - alte elemente considerate semnificative care au un rol esential in indeplinirea contractului ?:sorry:#-o
"Punctajul privind „Experienţa profesională” se va acorda astfel :
a) un contract PUG +RLU pentru municipiu - 30 puncte
- pentru contractul PUG +RLU pentru municipiul cu cei mai mulţi locuitori se acordă punctajul maxim alocat de 30 puncte.
- punctarea ofertelor se face proporţional cu numărul de locuitori ai municipiului, conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de statistică;
Se va prezenta copie după contractul încheiat, copie după procesul verbal de recepţie, copie după recomadare. Se solicita dovada indeplinirii si finalizarii cu succes a acestora, respectiv hotărâre a consiliului privind aprobarea planului urbanistic general şi a regulamentului local de urbanism.
Se va prezenta câte o recomandare pentru fiecare serviciu similar. Recomandarea din partea beneficiarului trebuie să conţină date despre: numele beneficiarului, numele serviciului, modul de indeplinire a obligatiilor contractuale pe parcursul derularii contractului respectiv, orice defecte ale serviciilor sau alte probleme referitoare la calitatea serviciilor, orice amanari in receptia serviciilor, valoarea contractului de servicii finalizat.
- în cazul omiterii prezentării documementelor justificative mai sus amintite se vor acorda 0 puncte.

b) un contract PUG+RLU pentru un oraş - 20 puncte
- pentru contractul PUG +RLU pentru oraşul cu cei mai mulţi locuitori se acordă punctajul maxim alocat de 20 puncte;
- punctarea ofertelor se face proporţional cu numărul de locuitori ai oraşului, conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică;
Se va prezenta câte o recomandare pentru fiecare serviciu similar. Recomandarea din partea beneficiarului trebuie să conţină date despre: numele beneficiarului, numele serviciului, modul de indeplinire a obligatiilor contractuale pe parcursul derularii contractului respectiv, orice defecte ale serviciilor sau alte probleme referitoare la calitatea serviciilor, orice amanari in receptia serviciilor, valoarea contractului de servicii finalizat.
- în cazul omiterii prezentării documementelor justificative mai sus amintite se vor acorda 0 puncte.

c) un contract PUG + RLU pentru o comună -10 puncte
- pentru contractul PUG +RLU pentru comuna cu cei mai mulţi locuitori se acordă punctajul maxim alocat de 20 puncte;
- punctarea ofertelor se face proporţional cu numărul de locuitori ai comunei, conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică".

Cineva imi poate clarifica acest aspect ? Va rog!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:43, 24 Februarie 2010
Factorii de evaluare enumerati in art. 199 din OUG 34/2006 se refera practic la modul cum intelege ofertantul sa execute prestatia: termene de executie, calitate,asistenta tehnica, etc.
Experienta similara este sau nu este. Si se cere aceeasi pentru toti.Ca si capacitatea de executie a contractului, inclusiv personal atestat.Cine are mai mult decat s-a cerut, nu obtine nimic in plus. Nu se acorda punctaj ptr. asa ceva.
Daca vreti sa va asigurati asupra capacitatii de executie a prestatorului exista alte moduri de a o impune, prin criteriile de calificare si cele de evaluare.
Asa cum ati prezentat dvs., puteti fi contestati si nu veti avea castig de cauza.
Recomandarea mea este sa intocmiti documentatia "beton"de la bun inceput, astfel incat sa obtineti performantele dorite din partea prestatorului fara a putea fi contestati.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii publice ContSters45263 ContSters45263 Cum se calculeaza punctajul pentru factorul de evaluare "termenul de livrare"(oug 34 din 2006)? a) pentru oferta cu durata de execuţie cea mai mică faţă ... (vezi toată discuția)
Punctaj minim pentru propunerea financiara catalinat catalinat Buna1 Am si eu o intrebare.Intr-o procedura de achizitie publica ce are criteriul de atribuire oferta ce mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, ... (vezi toată discuția)
Motiv respingere de catre anrmap a invitatie de participare pentru procedura de cerere de oferta - pachet produse lactate andianamo andianamo Ne-a fost respinsa invitatia de participare pentru procedura de cerere de oferte -produse lactate pe motivul ca la criteriile de evaluare pe langa pretul ... (vezi toată discuția)