salut !
sunt nou aici si am o intrebare care m-a determinat sa mi creez un cont. Sper sa gasesc raspunsul pe acest forum.
intrebarea mea este urmatoarea: are cineva idee daca exista un act normativ in ceea ce priveste numarul maxim de ore de garda intrun spital ? numarul maxim de ore este stabilit de catre fiecare spital in parte prin regulamentul sau interior, sau acest numar este unitar la nivelul intregii tari ? in acest caz as vrea sa stiu ce act normativ prevede acest numar maxim de ore.
scuzati greseala din titlu, dar ma grabeam.
Va multumesc !
ceva de genul stiam si eu, insa ce act normativ reglementeaza acest numar de ore ? asta imi trebuie pentru a avea o baza legala in momentul in care fac aceasta afirmatie in fata "sefului". ma mai intereseaza numarul maxim de ore de garda lunar si cate ore sunt obligat sa fiu de garda de fiecare data.
Studiati Ordinul MS nr.870/2004 care aproba Regulamentul privind organizarea si efectuarea garzilor . Orele de garda obligatorii sunt 20 in fiecare luna, insa numarul de garzi pe care le efectueaza un medic se stabileste prin graficul lunar , intocmit de catre medicul sef de sectie . In general se respecta acelasi numar de ore de garda pentru fiecare medic inclus in linia de garda .