Buna seara ! Am si eu nevoie de o lamurire: care este durata stagiului de cotizare pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediul pentru cres. si ingr. copilului pana la 2 ani? Am inteles ca s-a modificat legea si trebuie sa fie de 12 luni neintrerupta (durata) ?
Nu conteaza daca stagiul de 12 luni este compus din activitati la firme diferite. dar referitor la fractiunile de luna, stiu cazuri cand se lucrasera si 15 zile din luna respectiva si nu au fost luate in considerare, se ajunsese chiar la situatii extreme... cand unor mamici le lipseau cateva zile si au fost respinse pt. ca nu se incadrau in termenul de cotizare. Poate le-a mai venit mintea la cap si acum iau in considerare si fractiunile de luna....=D>
Buna!
Se admite ca o singura data din cele 12 luni(neintrerupte) de incadrare in una din situatiile enumerate mai sus sa nu ai minimul de 15 zile lucrate.
HOTARARE nr. 1025 din 9 august 2006
Toate cele bune!
HOTÃRÂRE nr. 1.025 din 9 august 2006 - pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare
"ART. 4
(3) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi fracţiunile de luna în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitantii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenta, luna intreaga.
(4) Prin fracţiune de luna se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea luna în care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la alin. (7).
(5) Prin excepţie, se accepta ca o singura data fracţiunea de luna sa fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (4)."
Cic 2 ani
Vioreld
buna ziua. stiam ca pt a beneficia de indemnizatia de concediu ingrijire copil trebuie ca in ultimile 12 luni sa lucrezi 12. Daca in aceste 12 luni sunt si ... (vezi toată discuția)