avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... RECHIZITORIU
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

RECHIZITORIU

În ce condiţii poate Judecătoria să fie sesizată prin rechizitoriu dat de Parchetul de pe lângă Tribunal? infracţiunile respective sunt de competenţa Judecătoriei.
Cel mai recent răspuns: Gabriela71 , utilizator 17:40, 31 Decembrie 2006
Parchetul de pe langa Tribunale,pot instrumenta orice cauza penala,aflată în faza de urmărire penala,pentru care competenta materiala,revine in prima instanta judecatoriei.
controlul exercitat de un Parchet superior a fost introdus in 2004, art.209 alin final, oricum acest alineat a fost abrogat prin Legea nr.356/2006.Eu am un rechizitoriu din 2002, nu cred că e legal un rechizitoriu dat de Parchetul de pe lângă TrIbunal pe acel Cod.Dacă mă puteţi ajuta cu un răspuns detaliat, eventual pe Codul de Procedură Penală.Mulţumesc.
nu controlul exercitat de un parchet superior a fost introdus in 2004 pt ca ordonanta de arestare preventiva si rechizitoriul erau supuse confirmarii si inainte de 2003 , in 2004 s-a instituit o prorogare legala de competenta pt parchetele superioare.Daca rechizitoriul a fost intocmit in 2002 atunci raspunsul ar tb sa fie 209 alin 4 + neretroactivitatea legii procesual penale
în concluzie, se poate cere refacerea rechizitoriului în temeiul art.300 CPP, având în vedere că s-a admis apelul Parchetului si cauza s-a trimis spre rejudecare Judecătoriei..Temeiul de drept ar fi art.300, 209, 264, 197 alin.2.Credeti că e posibilă o asemenea cerere?
Cererea ar fi fost posibila dar inteleg ca nu esti la prima zi de infatisare.

Alte discuții în legătură

Nemo iudex neque ultra neque supra fines iurisdictiones siae Cristian Cosma Cristian Cosma Speta se refera la competenta instantei investite cu judecarea cauzei tanarului Cristian Ungur, cel care a accidentat mai multe persoane pe aeroportul din ... (vezi toată discuția)
Hotarare data cu incalcarea competentei materiale si teritoriale olivia stoicescu olivia stoicescu Ce se intampla cu o hotarare care s-a dat cu incalcarea competentei materiale si teritoriale(ramane valabil ce s-a judecat sau procesul se reia de la 0)? (vezi toată discuția)
Frauda fiscala - cercetare, prejudiciu acoperit Mariancas Mariancas Buna ziua , sunt cercetat in stare de libertate sub control judiciar din 21 noiembrie 2013 , pentru o frauda informatica cu prejudiciul de 5000 de euro, ... (vezi toată discuția)