avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA - venit concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA - venit concediu pentru cresterea copilului

Din luna feb 2010, m-am infiintat ca PFA. Am si carte de munca din anul 2007, dar acum s-a luat decizia ca pe cartea de munca sa ramana o suma mica de bani, iar restul sa ii incasez prin PFA.

Intrebare:
Daca nasc inainte de a se implini 12 luni de la data infiintarii PFA-ului, venitul incasat ca si PFA se ia in calcul(pe langa cel de pe cartea de munca) pentru determinarea venitului de care as beneficia in concediul pentru cresterea copilului? Mentionez ca pe cartea de munca am aproape 3 ani vechime.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: MonicaSuica , utilizator 22:55, 24 Februarie 2010
se ia in considerare numai venitul care poate fi dovedit cu "acte in regula" si pentru a beneficia de indemnizatie pentru cc, este nevoie sa aveti cel putin 12 luni lucrate cu cim si carte de munca (cu plata contributiilor aferente salariilor facuta la zi)
Deci, daca venitul castigat pe PFA poate fi dovedit cu "acte in regula" va fi luat in calcul pe determinarea indemnizatiei cc chiar daca in calitatea de PFA nu am contribuit 12 luni? Se cumuleaza acesti bani cu cei din cartea de munca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc 2013 lenuta1989 lenuta1989 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema in ceea ce priveste CCC. As dori sa stiu exact formula de calcul pentru CCC deoarece mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Ccc Ioana.B.90 Ioana.B.90 Buna ziua.am si eu o intrebare.de curand am aflat ca sunt insarcinata.momentan nu lucrez.am fost in ccc care s-a terminat in oct-nov 2017 cand a facut copilu 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihaa98 Mihaa98 Buna ziua! Daca eu sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in luna august 2019 si sunt angajata la locul actual de munca de la inceputul lui noiembrie, am ... (vezi toată discuția)