avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale data certa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

data certa

in cazul in care o societate modifica mai multe art ale actului constitutiv redactat de un avocat( maj capital, denumire schimbata, ob principal, etc),trebuie sa fac un nou act constitutiv ? trebuie sa pastrez modelul vechi cu amendamentul ca acele art se modifica ?
cum dau data certa unui act neredactat de mine decat partial?
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 11:42, 30 Noiembrie 2006
act aditional.
data certa la avocat.
actul aditional e valabil si fara atestarea avocatului., asa cum e si actul constitutiv incheiat sub semnatura privata.
ultima intrebare e neclara.cum adik redactat partial de dvs? e ori nu e? chiar daca aditionalul modifica multe prevederi din constitutivul initial, e un act de sine statator, atestat cu numar propriu.
actul aditional pentru a fii acceptat de ORC trebuie sa fie ori autentic la notar ori sa i se dea data certa fie de avocat fie de notar...... cum sa ii dai data certa unui act partial? pai actul ori e tot autentic ori tot cu data certa..... deci nu stiu ce vrei sa spui...eventual fa 2 acte unul cu ce ai redactat tu si altul cu ce redacteaza notarul/avocatul dar nu stiu ce rost ar avea......
daca vbim de un SRL, constitutivul si aditionalele ulterioare sunt valabile sub semnatura privata! inclusiv la ORC. la SNC, SCS si GIE trebuie autentificare sau atestare. d-na av. definitiv anca diana popescu trebuie sa stie nuantele si deosebirile dintre atestare, autentificare, legalizare si dare de data certa :)
dar depinde si de operatiunea prin care are loc majorarea de capital......:)

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Adaugare administrator srl geo240585 geo240585 Buna ziua, Daca ma puteti ajuta as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru a mai adauga un administrator la un SRL si ce costuri implica. Multumesc (vezi toată discuția)
Consilier juridic emat emat Poate un consilier juridic sa redacteze un act aditionla de modificarea actului constitutiv al societatii? si daca da, acesta trebuie autentificat la notariat ... (vezi toată discuția)