avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... consilier juridic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

consilier juridic

Poate un consilier juridic sa redacteze un act aditionla de modificarea actului constitutiv al societatii? si daca da, acesta trebuie autentificat la notariat sau este o formula de incheiere de data certa a actului?
Cel mai recent răspuns: Ovidiu Pop , Consilier juridic 15:48, 25 August 2010
Un consilier juridic poate redacta un act aditional de modificare a actului constitutiv al unei firme, dar incheierea de data certa nu o poate da decat un avocat; oricum va trebui sa publicati din nou actul constitutiv modificat in Monitorul Oficial, prin intermediul ORC.
avocat Cristina Popescu
Daca esti un SRL, faci o Hot AGA prin care modifici Actul Constitutiv cum vor "muschii" asociatilor, evident ca numai in limita legii si in conformitate cu vointa asociatilor exprimata in Actul constitutiv initial.
In baza Hot AGA, modifici Actul constitutiv, operatiune prin care il actualizezi si pe care il semneaza asociatii pe fiecare pagina. La sfarsitul Actului constitutiv faci o mentiune"Prezentul Act constitutiv a fosta actualizat azi___________"
Actul constitutiv actualizat il depui la ORC impreuna cu Cererea inscriere mentiuni si HOt AGA , impreuna cu alte documente( declaratii pe proprie raspundere).
Desi la ORC in cazul sediilor secundare nu se cere depunerea unui Act const. actualizat, eu iti sugerez sa faci o actualizare a acestuia, fara sa o depui, asta ca sa nu uiti de punctul de lucru la urmatoarea actualizare cand ti se va cere un Act constitutiv actualizat.
Bafta!
incheierea de data certa poate fi data si de un consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv reactualizat mai trebuie parafat de avocat / jurist? Elena Goran Elena Goran am actualizat un act constitutiv si nu stiu daca registrul comertului il primeste asa cu semnaturile asociatilor si stampila firmei sau mai trebuie parafat / ... (vezi toată discuția)
Adaugarea unui nou cod caen Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Vreau sa adaug un obiect secundar de activitate( caen 8690) dar nu stiu ce trebuie sa depun la ONRC? Mentionez ca am deja un [b]Act ... (vezi toată discuția)
Act aditional sau decizia asociatului unic ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri. In cazul in care se doreste completarea actului constitutiv si cu alte obiecte de activitate (activitatea principala ... (vezi toată discuția)