avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical in somaj

buna seara!

mama a intrat in somaj din luna decembrie. acum are concediu medical de 10 zile. stim ca trebuie sa facem un dosar la somaj ptr a putea primi bani ptr concediul medical. pentru asta ii trebuie o adeverinta de salariat ptr ultimele 6 luni cu venitul realizat. ce se intampla insa cu lunile (2 luni) in care a beneficiat de somaj????exista un tipizat penttru adeverinta??

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:33, 24 Februarie 2010
La calculul indemnizatiei pentru concediu medical se iau in calcul lunile din perioada in care a fost salariata. Ce ma mira este faptul ca va cere o noua adeverinta desi are una acolo de cand a fost intocmit dosarul de somaj.
1. Certificatul medical il duceti la Agentia de Somaj care il calculeaza si il plateste.
2. Nu este nevoie sa faceti nici un dosar si nu aveti nevoie de nici o adeverinta.
3. Agentia de somaj are adeverinta cu salariile pe ultimele 12 luni in dosarul de somaj al mamei dvs.
4. In cele 6 luni necesare pentru calculul indemnizatiei de concediu medical se iau 4 luni din adeverinta de la dosar si 2 luni de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru somaj lupascu lupascu Buna ziua, Am si nevoie de un model de adeverinta pentru la somaj, am dus un concediu medical si mi-a cerut o adeverinta de la unitatea unde am lucrat ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate - ultimele 6 luni grandanat grandanat Am cateva nelamuriri legate de concediul de crestere copil si nu numai. 1. \\"Ultime 6 luni\\" pentru calculul indemnizatiei aferente concediului de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul somajului LYLYK LYLYK Buna ziua,din luna aug. ma aflu in somaj,intre timp mi-am deschis un I.I.si lucrez la beneficiar pe baza de comision(nu am depasit 500 ron,indicele ... (vezi toată discuția)