avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru ºi drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru ºi drept de proprietate

bună seara.
Am depus la Primărie o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea uni gard la frontul stradal. Cerere a fost însoţită de un plan de situaţie topocadastru eliberat de biroul de cadastru al primăriei, pe care se menţionează: -" Planul de situaţie constituie un extras din lucrarea de introducere a cadastrului imobiliar edilitar şi constituirea bazei de date urbane a Municipiului Arad, lucrare recepţionată şi avizată de către O.J.C.G.C Arad".
Sunt în posesia certificatului de urbanism solicitat, dar la punctul 3 din certificat privind regimul tehnic, pe lîngă alte specificaţii de ordin tehnic cu privire la utilităţi, materiale, înălţime, se mai specifică:
- "Se va prezenta un plan de situaţie cu limita de la frontul stradal al imobilului din municipiului arad, str..., înscris în CF..., existentă înainte de pronunţarea Sentinţei nr.., din dosarul nr... al judecătoriei, VIZAT de Oficiul Judeţean de Cadastru Geodezie şi Cartografie.
Conform dispoziţiilor art. 37 alin. 1 din Legea 7/96, hotărârea prin care s-a admis rectificarea unei înscrieri nu este opozabilă persoanelor împotriva cărora acţiunea nu a fost admisă. Înscrierea în cartea funciară nu mai are efect constitutiv de drept ci numai de publicitate şi opozabilitate faţă de terţi conf. art. 25 alin. 1 din Legea //96"

Domnilor consultanţi.
Eu nu am şi nu deţin un alt plan de situaţie înainte rectificarea CF-ului, care s-a făcut pe cale de expertiză judiciară, iar deasemenea consider că această notificaţie din certificat "se va prezenta un plan..."
nu este legală întrucât contravine art. 72 al. 4 din Legea //96 care abrogă Decretul 305//71 privind activitatea geodezică, topofotogrametrică şi cartografică, precum şi: procurarea, deţinerea şi folosirea datelor şi rezultatelor rezultate din această activitate.
Consideraţi că sunt în faza unui abuz al administraţiei asupra proprietăţii mele?
#-oRidic această problemă întrucât unul din patru utilizatori de utilităţi (enel, distrigaz,apă-canal, telefonizare) nu-mi acordă aviz pentru obţinerea autorizaţiei de construire a gardului, până nu-i prezint planul de situaţie de care se face vorbire în certificatul de urbanism.
Ce mă sfătuiţi să fac? Cu respect Mihai.
Cel mai recent răspuns: omatcons , utilizator 20:04, 24 Martie 2010
Planul de situaţie care a stat la baza Certificatului de urbanism şi care a fost obţinut de la biroul de cadastru al primăriei, conţine acea NOTÃ: "Planul de situaţie caontituie un extras din lucrarea de introducere a cadastrului imoboilar edilitar... lucrare avizată şi recepţionată de către OCPI..."
:O Pot considera că acea notificaţie din Certificatul de urbanism " Se va prezenta un plan de situaţie cu limita de la frontul stradal al imobilului, existentă înainte de pronunţarea Sentinţei..." , este un abuz mergând pe considerentele Legii 7/96 art.69, pct.4, care abrogă Decretul 305/71 care prevede că se este interzisă de la data publicării Legii 7/96 . "...procurarea, deţinerea şi folosirea datelor şi documentelor rezultate din această activitate"? S-a revenit cu vreun ordin al ANCPI asupra acestui articol?
Eu am făcut un memoriu la ANCPI la care am anexat planul de situaţie emis de primărie şi am primit răspunsul că planul de situaţie aşa cum l-a eliberat primăria, face parte din planul de urbanism general şi că lucrarea a fost avizată şi recepţionată de OCPI. Consider :O că se cam bat cap în cap ceea ce-mi notifică primăria în Certificatul de urbanism cum că "se va prezenta un plan cu limita...,vizat de OCPI" şi ceea ce-mi răspunde ANCPI cum că " planul este vizat de OCPI". Dealtfel la regimul tehnic din certificat se mai specifică: " UTR nr.24 conform PUG aprobat" iar la regimul juridic din certificat se specifică " Teren intravilan proprietate privată" iar nicidecum proprietate mixtă.
Ce înseamnă "opozabilitatea faţă de terţi" întrucât articolele pe care mi le indică primăria în certificat la regimul tehnic (art. 37 al 1 din L.7/96) este contrazis de art 37 al.2 fiind un drept înscris în CF (rectificat suprafaţa) pe baza unei hotărâri irevocabile îi în care primăria nu a fost parte ( şi nu era cazul întrucât nu este coproprietară cu mine)?
Eu an am un plan de situaţie după cadastrul vechi ce-mi solicită primăria ca să-l prezint vizat cu ştampila OCPI, am doar expertiza judiciară topo prin care s-a dispus rectificarea suprafeţei din CF.
Păi în această situaţie sunt blocat de primărie şi de către unul dintre utilizatorii de utilităţi (care se cramponează de acea notificaţie) ca să-mi construiesc gardul ?
Ce consideraţi că aş avea de făcut? Cu respect, Mihai

Rog explicaţi-mi articolele din mesajul transmis pe carele-a indicat primăria în Certificatul de urbanism şi cel de la art. 69 pct 4 din Legea 7/96 cu privire la abrogarea Decretului 305/71.
"DECRET nr.305 din 15 septembrie 1971 privind activitatea geodezica, topo-fotogrammetrica şi cartografica, precum şi la procurarea, determinarea şi folosirea datelor şi documentelor rezultate"
asta e titlul unui act in articolul 69 pct 4 din lg7/96 unde se abroga decretul 305 apoi din '96 pana azi s-au mai "desecretizat" o serie de planuri si harti -

Dar nu asta e problema dvs, ci acel art 37 "(1) Hotararea prin care s-a admis rectificarea unei inscrieri nu va fi opozabila persoanelor impotriva carora actiunea nu a fost admisa.". asa ca pana va raspunde un consultant sau un avocat luati de ....mana pe avocatul( daca exista) care v-a reprezentat in procesul de rectificarea de CF si-si sa luati de.... mana si pe expertul judiciar... si sa-i intrebati de art cu pricina ( art 37)

Seth a scris:

"DECRET nr.305 din 15 septembrie 1971 privind activitatea geodezica, topo-fotogrammetrica şi cartografica, precum şi la procurarea, determinarea şi folosirea datelor şi documentelor rezultate"
asta e titlul unui act in articolul 69 pct 4 din lg7/96 unde se abroga decretul 305 apoi din '96 pana azi s-au mai "desecretizat" o serie de planuri si harti -

Dar nu asta e problema dvs, ci acel art 37 "(1) Hotararea prin care s-a admis rectificarea unei inscrieri nu va fi opozabila persoanelor impotriva carora actiunea nu a fost admisa.". asa ca pana va raspunde un consultant sau un avocat luati de ....mana pe avocatul( daca exista) care v-a reprezentat in procesul de rectificarea de CF si-si sa luati de.... mana si pe expertul judiciar... si sa-i intrebati de art cu pricina ( art 37)



Domnilor consultanţi, avocaţi, cadastrişti !
Vă rog să-mi explicaţi dacă Decretul 305/71 mai este în actualitate sau nu, pentru că eu am o Decizie de contencios a tribunalului prin care se constată abrogarea acestui Decret, dar cadastriştii nu ţin seamă de acest art. 69 pct. 4 din Legea 7/96 şi suprapun 2 cadastre (hărţi), ceea ce este ilegal- după părerea mea şi a legiuitorului de vreme ce a abrogat acest articol.
Cine cade în eroare?, eu, avocaţii, cadastrişti, judecătorii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nomenclatura stradala gresita tatal meu a primit un certificat ... Mz11 Mz11 Nomenclatura stradala gresita Tatal meu a primit un certificat de nomenclatura si l-a depus la ocpi pt actualizare, iese cf si observ ca este complet ... (vezi toată discuția)
Refuz emitere certificat de urbanism fara cadastru si carte funciara aleksutzu aleksutzu Buna ziua, Este corect sa mi se ceara pentru un certificat de urbanism de informare copii dupa cadastru si carte funciara ? Doresc sa achizitionez un teren ... (vezi toată discuția)
Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)