intr-o sambata noapte, pe la 3, am parcat masina pe locul unui vecin, loc despre care banuiam ca ar fi platit, dar am zis sa ma risc, crezand ca vecinul era plecat in weekend.
duminica pe la 12 m-am dus sa mut masina si m-am trezit cu hartie in geam de la politia comunitara, prin care eram anuntat ca am fost amendat cu 1500 ron pt ocuparea abuziva a unui loc de parcare platit.
intrucat sanctiunea mi se pare aberant de mare relativ la gravitatea faptei sau, incerc sa obtin anularea procesului verbal sau macar transformarea amenzii in avertisment.
pana acum, ca si motive de cerere a anularii as avea 2: faptul ca nu mi-au cerut datele de identificare ale soferului care a condus masina si mi-au dat direct mie amenda, ca si proprietar, astfel privandu-ma de posibilitatea de a face observatii (conform art 16. al. 7 din OG 2/2001) si faptul ca martorul care atesta fapta este chiar persoana careia i s-a inchiriat locul; prin urmare, acest martor are un interes direct si personal in speta si nu poate fi considerat obiectiv.
Una din intrebarile mele este daca aceste motive stau in picioare. Exista vreo definire a martorului, vreun paragraf in lege unde se specifca faptul ca martorul trebuie sa fie obiectiv si sa nu fie implicat in speta?
Pentru transformarea in avertisment ma gandeam sa invoc gravitatea redusa a faptei, prima abatere, insuficienta marcare a locului de parcare (n-am gasit insa textul care reglementeaza marcarea corecta).
daca aveti alte idei sau sugestii, va rog sa le postati.
fapta e prevazuta in art 21, lit. d din HCGMB 124/2008, si este sanctionata conform art 22., al.1 lit b din aceeasi hotarare.
din pacate, stupida de hotarare nu prevede avertisment, ci doar amenda de la 1500 la 2500 ron. deci as putea sa ma declar multumit c-am primit minim din amenda :)
Chiar daca HCGMB 124/2008 nu prevede si sanctiunea AVERTISMENT, puteti invoca cu succes prevederile art 7 alin 3 din OG 2/2001 si aveti sanse mari de reusita , adica sa se inlocuiasca amenda cu avertisment.
Pv contraventie
maria-s
In 26 octombrie 2015 seara am gasit in parbrizul masinii o invitatie la sediul Politiei Locale prin care mi se aducea la cunostinta faptul ca am parcat ... (vezi toată discuția)