avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... am suferit un accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

am suferit un accident auto

Intrebarea mea este urmatoarea: Masina mea a fost accidentata de un asigurat al unei firme.El mia dat RCA sa repar masina.Persoana mea este cu societatea de asigurare a soferului vinovat in relatii comerciale ( conform codului comercial)
Sau relatia comerciala o are soferul vinovat? Multumesc
Cel mai recent răspuns: buniculmiti , utilizator 18:40, 28 Februarie 2010
Contractantul(asiguratul)nu realizeaza fapte de comert.
Asiguratorul are calitatea de comerciant ,pentru acesta asigurarile sunt fapte de comert obiective si subiective.
Actelor unilaterale de comert le sunt aplicabile legea comerciala.In consecinta,este necesara indeplinirea procedurii prealabile prevazuta de art.720 C.proc.civ.
multumesc tuturor pentru raspunsuri .Acum sunt edificat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sanse de castig am, daca dau in judecata un aigurator care refuza plata unor reparatii la masina pe rca? elirossonero elirossonero Buna ziua, In urma cu aproximativ o luna am fost implicata intr-un accident usor cu cateva daune, in care nu am fost vinovata. Am incheiat cu soferul ... (vezi toată discuția)
Casco vs. rca lorefaur lorefaur Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: Doua masini, ale aceluiasi proprietar-societati comerciale-se ciocnesc si rezulta o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)