avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inmatriculare auto cumparat -vanzatorul nu vrea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inmatriculare auto cumparat -vanzatorul nu vrea sa trimita atestatul fiscal privind mijloacele fixe


Cum pot proceda in cazul in care am cumparat o masina , am contract de vanzare cumpare intre parti, talonul , cartea de identitate a masinii si cheile dar nu o pot inmatricula deoarece vanzatorul (cu domiciliul in alta localitate) "intarzie" (refuza) sa-mi trimita atestatul fiscal privind mij fixe eliberat de adinistratia financiara.
Pot solicita `eu ca si cumparator acest certificat la administratia financiara de care apartine vanzatorul? sau trebuie sa merg la politie? ??
Cel mai recent răspuns: Armand_H , utilizator 08:53, 9 Mai 2012
Buna ziua,

Nici eu nu reusesc sa obtin certificatul fiscal de la cel care mi-a vandut masina si sunt decis sa il dau in judecata. Intrebarea mea este: pot inmatricula masina odata ce inregistrez plangerea in tribunal?

Multumesc
Daca vanzatorul nu va remite certificatul fiscal, atunci trebuie sa-l actionati in judecata pe obligatia de a face, adica instanta sa-l oblige sa isi indeplineasca indatorirea de a pune la dispozitia cumparatorului certificatul fiscal.
Puteti solicita si cheltuielile de judecata pe care le aveti cu ocazia procesului. Dar, mai intai faceti o notificare prin care sa-i cereti indeplinirea obligatiei sale.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Buna ziua,

Sunt un cumparator al unui autoturism la mana a doua si Vineri urmeraza sa merg la politie pentru inmatriculare. Vanzatorul a fost de buna credinta, mi-a dat Certificatul de atestare fiscala. Eu i-am facut o copie si am mers cu ambele la Directia impozite si taxe locale sector 2 unde mi-a oprit originalul.

Eu am doar o copie cu care trebuie sa merg la politie. Intrebarea mea este: ma primeste doar cu copia ? Nu mai am de unde sa fac rost de inca un original. :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde si cum se poate rezolva situația unei mașini vândute fără finalizarea procedurii? Mgsgeorge Mgsgeorge Va salut cu deosebit respect , va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei situații create in urma abuzului de încredere cu buna știință si direct ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Intarziere inregistrare fiscala cumparare auto C_Catalin C_Catalin Buna ziua, Doresc sa achizitionez o masina inmatriculata deja in Romania si la care impozitul este de cca. 900 RON/an. Doresc ca inmatricularea pe numele ... (vezi toată discuția)