avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, imobil aflat in coproprietate
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, imobil aflat in coproprietate

Buna ziua,
Am avut parte de o mare rusine !
La fata locului debitoarea ne astepta cu av. . Executorul a cerut acordul pt efectuarea executie, la recomandarea av aceasta nu a fost de acord. Motivatie : debitoarea este/se afla in coproprietate cu fratele ei asupra imobilului . Mai este deschis un proces de partaj la care in intampinare debitoarea spune ca are bunuri din care ma pot indestula iar la executie nu permite accesul in imobil !
Daca nu cer prea mult, va rog o lamurire ? Trebuia salicitata intr-un anume fel incuviintarea de executare silita ? Sau nu este posibil acest lucru, pana nu se termina partajul?

Cu multumiri,
Mihaela
Cel mai recent răspuns: MIHAELA 1968 , utilizator 13:35, 26 Februarie 2010
Ne spuneti si noua, ce fel de executare silita ati inceput?Executare silita bunuri mobile/imobile?
Daca debitoarea are proces de partaj, efectuati demersuri pentru ca sa puteti afla/verifica veridicitatea sustinerilor acesteia apoi interveniti in procesul de partaj...
Insa...poate debitoarea achita "debitul" fara alte complicatii procedurale.

P.S.Nu inteleg de ce v-a fost rusine!Executorul judecatoresc trebuia sa aiba o hotarare judecatoreasca de incepere a executarii silite, pentru a putea avea dreptul de acces in imobilul respectiv.Daca nu a avut-o, av. debitoarei a avut dreptate sa nu-i permita accesul in imobil.Daca ar fi existat procedura legal indeplinita de catre executor, refuzul debitoarei ar fi fost "infractiune"...
Nu se pune problema bunavointei debitoarei, titlu executoriu este din dec 2008 !
Referitor la executare : "admite cererea de incuviintere a executarii silite inaintata de .... in dosarul ..."
Executorul nu a putut sa faca nici o inventariere a bunurilor (asa cum ne-a spus) deoarece debitoarea se afla in coproprietate cu fratele ei asupra imobilului .
Personal (fara a avea conostiinte juridice) consider gresita cererea de incuviintare silita ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - casa in coproprietate mosquito mosquito Buna ziua, In 2007 am luat un credit pentru uz personal in valoare de 4200 ron Acum din intamplare mi-am gasit numele intr-un dosar la judecatorie in ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin comerciantul comerciantul Mi-a fost refuzat la plata un bilet la ordin. In afara de poprirea contului, executorul mai poate face altceva? Multumesc (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)