Buna ziua,
Va rog, daca se poate, sa ma puteti ajuta cu un sfat.
In 2007 circulam in centrul Bucurestiului cu motocicleta, cu prietena mea, fara insa a avea si categoria A pe permis, ci doar B. Mentionez aici ca facusem scoala pt. A inainte, insa conform legii de atunci trebuia sa dau examenul in provincie, unde aveam domiciliul. Neavand timp nu am apucat sa dau examenul pt. A.
M-a oprit un echipaj pe motiv ca nu aveam decat o casca. M-au pus sa dau declaratie si am scris ca posed si categ. A.
Ulterior am mai facut o alta scoala de soferi pt. categ. A (cealalta expirase ca trecuse un an), am dat examen tot in BUCURESTI la Ilioara si mi-au si schimbat permisul la Udriste. Acum m-au chemat la Udriste ca mi-au facut dosar penal ... sa ma duc cu copie C.I. si copie permis. Ce variante sa iau in calcul... si ce sa fac? Va multumesc anticipat.
Merci de intentie, insa raspunsul acesta nu e chiar de ajutor. Faptele sunt cele pe care le-am scris, iar prin documente nu stiu la ce anume va referiti...
Un raspuns legat de variantele posibile imi poate da cineva?
... de exemplu nu pot folosi in favoarea mea faptul ca sunt incompetenti si au gresit grav prin faptul ca dupa incidentul din 2007, ei in 2008 mi-au admis dosarul pentru examen auto (categ.A) si promovand examenul chiar mi-au luat permisul vechi (doar cu categ. B) si mi l-au inlocuit cu unul nou ( categ A si B)??? ... si colac peste pupaza toate astea (depunerea dosarului si schimbarea permisului) s-au intamplat in 2008 la UDRISTE, nu in Maramures!!! .
Nu incercati solutionare de pe picior de scandal ca suparati autoritatea
Eventual invocati absolvirea cursurilor necesare sustinerii examenului
Aspectele mentionate ,decent prezentate,pot fi apreciate de atare natura incat sa determine o sanctiune mai blanda
E posibil sa va fi admis dosarul in 2008 deoarece nu se pusese in miscare urmarirea penala si nu va aveau in evidenta.
Poate fi circumstanta atenuanta faptul ca ati avut absolvita scoala dar tot ati comis o infractiune: conducere fara permis de categoria A.
Consultati un avocat.