O firma din Romania vinde o proteza(implantabila) unei persoane fizice tot din Romania.Persoana fizica va fi operata in Romania ,deci proteza nu va parasi teritoriul romanesc,dar primeste banii de la o fundatie din Danemarca.Firma din Romania emite o factura cu TVA romanesc firmei din Danemarca,iar aceasta din urma va plati factura in contul firmei furnizoare.Este corect ? Ce obligatii declarative are firma din Romania?
in legislatia romana, pentru deductibilitatea sumelor acordate cu titlu de mecenat , acesta trebuie sa aiba forma autentica. Nu stiu in legislatia daneza ce formalitati trebuie indeplinite.
In cazul unei incasari valutare banca solicita o factura , sau mai bine zis codifica suma incasata functie de ce anume reprezinta.
In cazul dvs , veti avea o suma in valuta care va stinge o factura emisa in lei .
Cred ca exista o forma juridica de rezolvare a problemei , ori un contract intre dvs si beneficiarul protezei,. persoana fizica romana, in care sa stipulati ca banii vor fi achitati de fundatie .
Poate o copie a contractului de mecenat incheiat de pacient cu fundatia,avand clauza mentionata, si o declaratie din partea pacientului privind modalitatea de plata.Ma tem ca daca firma furnizoare incheie un contract cu pacientul va fi interpetabil si vom avea deductibilitate limitata.
Firma din Romania vinde proteza unei persoane fizice.Persoana fizica nu poate plati,dar plateste fundatia din Danemarca.Fundatia plateste in valuta direct in contul firmei care vinde.Am sugerat emiterea facturii direct catre fundatie,dar s-a luat decizia sa se factureze persoanei fizice.Nu stiu de ce fundatia nu face plata direct catre pacient.Acestea sunt datele problemei si as vrea sa gasesc o solutie care sa nu aduca prejudicii firmei furnizoare.
Contabilitate
mannicole
Doua firme A si B trebuie sa realizeze un produs pentru un beneficiar cu care are contract firma A.
Firma A primeste banii de manopera, firma B primeste banii ... (vezi toată discuția)