avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rezolutie este posibil?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rezolutie este posibil?

Buna seara. Este corect am depus o plangere la Parchetul X dupa cateva luni si o cercetare destul de ciudata spun ieu deoarece sa dat N.U.P.pe motiv ca domnul Primar Y este nevinovat deoarece a fost ales in 2009 cu toate ca alegerile au fost in 2008 iar Primarul Y a semnat in cazul meu o adeverinta de cadastru in anul 2008 am atacat acesta rezolutie la Prim Procuror unde veneam si cu noi dovezi si cu rugamintea de a studia cu mare atentie actele pe care le detine si pe care eu leam predat si la faptul ca eu ceream si art.271 de care in rezolutie nu se facea vorbire .Dupa 2 luni de asteptare si nici un raspuns am mers la aceasi Institutie Parchet de aceasta data cu o plangere genul (Domnului Procuror General al I.C.J.J. spre stinta Consilului Suprem al Magistraturi spre Informare domnului Prim Procuror al Parchtului X unde ceream ca personaluli care ancheteaza acest caz sa parcurga cu mare atentie toate actele de la dosar spre o competenta solutionare in aceasi zi domnul Prim Procuror imi inmana rezolutia pe care a dato dansul si care pastra rezolutia procurorului ca find legala si corecta respingand plangerea. Doar ca va inmana spre cercetare politiei art.288,291,260. motiv pentru care nu am atacat rezolutia in insanta. Dar soc in zece zile primesc acasa citatie de prezentare in Instanta de judecata desi eu nu am facut plangere ma repet .Cum este posibil deoarece am inteles ca numai la plangerea parti vatamate se poate cere atacarea rezolutiei. Am fost astazi si am gasit dosarul la Instanta. Ce este de facut?( la ultima plangere adresata tuturor am anexat si un borderou cu toate actele pe care leam pus la dispozitie atit Primariei Prefecturi si pe care Parcehtul X le detine in totalitate) Nimeni nu ma crede ca nu am pus plangere din avocati pe care iam consultat? #-o
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 19:18, 26 Februarie 2010
mergeti la judecatorie si faceti o cerere de studiere a dosarului sa vedeti cine a facut palngerea.
cred ca de fapt acea plangere pe care ati facut-o domnului procuror general a fost luata ca si plangere impotriva rezolutiei dl prim procuror si pana la urma nu cred ca e rau deoarece in instanta poate aveti mai multe sanse sa scoateti adevarul la iveala
Potrivit art. 278/1, alin.1 c.p.p. impotriva rezolutiei sau a ordonantei de N.U.P., scoaterea de sub U.P. ,incetare, se poate face, atat de catre partea vatamata, cat si de catre orice persoane ale caror interese legitime sunt vatamate, in termen de 20 de zile de la data comunicarii.
Deci, din interpretarea art. poate face plangere, chiar si persoana care a facut obiectul cercetarii penale. Dece? pentruca nu este multumita de temeiul pentru care s-a dispus N.U.P.-UL. Spre exemplu sa zicem ca s-a dispus N.U.P. pentru ca fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni art. 18/1 c.p. si atunci se dispune o amenda administrativa in cuantum de 2.000 lei.
In aceste conditii persoana fata de care s-a dispus amenda administrativa nu poate sa o atace decat in aceleasi conditii prev. de art. 278/1 c.p.p.
Dar, sa stiti ca teoretic si alte persoane interesate pot face plangere. Sper ca am fost clar. Noapte Buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata adys98 adys98 In urma cu aprox. un an , mai precis pe 13/02/2011 , a avut loc un scandal , in baruletul pe care-l detin . La izbucnirea conflictului , se aflau in ... (vezi toată discuția)
Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)
Cum atac un n.u.p. gabi33 gabi33 Va rog sa-mi spuneti cum,unde si in cat timp de la comunicarea rezolutiei de nup o pot ataca?Eu sunt parte vatamata. (vezi toată discuția)