avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... abuz politisti-va rog frumos un sfat urgent
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

abuz politisti-va rog frumos un sfat urgent

Sunt pensionar(65 de ani) si am o mica frizerie (un PF) intr-o garsoniera. Ieri m-am trezit cu doi politisti(sectoristi) care mi-au facut un proces verbal (fara numar si fara un antet al institutiei respective) ca nu am alarma la frizerie. Degeaba le-am explicat ca eu nu castig zilnic cat trebuie sa platesc contributie la stat, ca nu am valori in frizerie care trebuie protejate de un sistem de alarma, in concluzie mi-au incheiat proces verbal (in care au invocat legea 333/2003 completata de legea 9/2007)si mi-au dat termen pana pe 25.03.2010 (altfel au spus ca voi plati amenda 4000 lei) sa montez alarma cu una din firmele indicate de ei. Nu am semnat procesul verbal si nici nu am bani sa-mi pun alarma ca nici nu am valori in frizerie.
Este legal ce fac acesti politisti?
Dar eu ce sa fac? Mi-e frica sa nu ma amendeze caci n-am de unde da atatia bani.
Va multumesc si astept sfaturi de buna credinta.
Cel mai recent răspuns: mom , utilizator 11:01, 1 Martie 2010
Subiectul a fost discutat aici www.avocatnet.ro/con ...
Nu s-a intocmit un proces verbal de contraventie ci un proces verbala de verificare pe linia sistemelor de paza. Daca s-a indicat numai o anume societate care sa instaleze sistemul este grav si trebuie sa va adresati cu o sesizare, dar daca v-a enumerat firmele licentiate care pot instala este cu totul altceva, nu este nici un abuz si nu trebuie sa ne grabim cu afirmatii tendentioase.
Totusi nu uitati de prevederile legii nr. 333/2003 si nu uitati de planul de paza.
Succes!
Multumesc pentru raspunsuri, dar vreau sa ma fac foarte bine inteles:
-daca fac inventarul obiectelor din frizerie (un Tv sport~250lei; un scaun fix de frizerie achizitionat de la fiare vechi si reconditionat de mine~100lei; 4scaune pt. clienti~200lei, doua jaluzele de plastic la geam si usa~30 lei, doua dulapioare cu doua usi~150 lei, 5 foarfeci, 3 briciuri, 2 feonuri; gresia, faianta, chiuveta, wc-ul, o matura - banuiesc ca nu sunt chiar o tentatie pt. hoti) nu ajung la o valoare demna de a fi protejata de un sistem de alarma asa scump care ulterior mai trebuie si monitorizat contracost de firma de paza;
-si apoi am aceasta friezerie deschisa din 2003 si in tot acest timp nu mi-a spart-o nimeni ca n-a avut ce sa-mi ia.
Mi se pare curat abuz. Adica sunt firme si institutii care au valori nene nu gluma si n-au alarma, iar eu ce sa-mi pazesc cu alarma? Parul tuns de la clienti si pus in galeata de gunoi sau praful de pe gresie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare legea 333/2003 von pruth von pruth Bună seara ! Am o întrebare legată legea 333/2003. Poliţia din localitate (rurală) încearcă să mă oblige să-mi montez, citez : \" gratii metalice ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 privind paza: cabinet medical licrimon2002 licrimon2002 va salut ! stie cineva cat este de legal in aplicarea acestei legi? Mentionez ca sunt unicul cabinet medical care sunt in fiecare an vizitat de poilitia ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)