avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lider de sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lider de sindicat

Este corect ca in situatia reducerilor de personal ce se fac in invatamant,Prioritate sa aiba liderul de sindicat in defavoarea unui profesor cu activitate de specialitate foarte buna?Acel lider de sindicat are doar trei membri in acea unitate scolara si se pare ca restul de membri daca sunt cu adevarat ,sunt din alte unitati scolare.Cati membri de sindicat trebuie sa aiba legal?El este afiliat unei organizatii sindicale care se pare ca a inaintat spre inspectoratul scolar o lista cu liderii de sindicat pe care ii are si cum ca el ar avea 15 membri in organizatia lui,dar sincer eu sunt foarte sigur ca ceva nu este corect la mijloc ,deoarce doar de cand cu aceste disponibilizari s-a trezit ca este lider, ca sa profite de pe urma protectiei oferite de lege liderilor de sindicat .Ce acte doveditoare trebuie sa aduca in sprijinul lui?Ce reprezinta (se intelege) "ORGANUL COLECTIV DE CONDUCERE ALES AL ORGANIZATIEI DE SINDICAT" ,Care sunt motivele neimputabile lui si la ce se refera necorespundere profesionala?.Eu sunt inscris in alt sindicat impreuna cu majoritatea personalului didactic din acea scoala, in aceste conditii trebuie ca acel sindicat sa ma reprezinte intr-un eventual conflict ,generat de refuzul acelui lider sa plece? Mentionez ca el este titular pe doua scolii iar eu sunt doar pe una, si ar mai fi o problema si anume aceea ca nu este egreat in scoala decat de catre cei trei membri de sindicat pe care ii are ,fiind o persoana foarte impulsiva si care pe deasupra mai are si atractie spre licorile lui Bachus inclusiv in timpul programului.Acum o intrebare retorica ,este posibil ca in invatamant, unde criteriul principal ar trebui sa fie competenta stabilita prin criterii clare de evaluare ,primordial sa fie o asemenea functie?Ar trebui sa se infiinteze posturile de lideri de sindicat nu?
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
LiviuPetruta, utilizator

Alte discuții în legătură

Tipuri de sindicat arhontele arhontele Cate tipuri de sindicat exista? 1.Sindicate cu personalitate juridica. 2.Sindicate reprezentative. 3.Sindicat simplu fara personalitate juridica si ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare functionar public cristi_bb cristi_bb sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari. ... (vezi toată discuția)
Sindicate diacon diacon Pe scurt: in urma unei HG de la sfarsitul anului trecut trei institute de cercetare au fost comasate intr-unul singur, cele trei devenind acum sucursale. In ... (vezi toată discuția)