Am cumparat o masina anul trecut in septembrie dar inca nu l-am inscris pe numele meu. Ce sanctiune as putea primi de la politia rutiera in caz de sunt oprit si constata ca nu sunt proprietarul? Apropo nici act de la notar nu am.
Nu este necesar sa aveti act la notar. Cand cumparati un autoturism se intocmeste un act de vanzare cumparare , formular tipizat , care este intocmit la orice firma de consultanta si intermediere auto. Daca Politia va opreste in trafic, iar dvs. nu aveti operat pe certificatul de inmaticulare ca autoturismul este instrainat , nu riscati nicio amenda. Dar pentru buna desfasurare a operatiei de inmatriculare si radiere, este corect si legal din partea dvs. sa procedati cat mai repede la inmatriculare.Veti avea nevoie de concursul fostului proprietar in vederea obtinerii cerficatului fiscal , apoi impozitul incepand cu luna septembrie , anul trecut si pana in prezent va fi necesar sa l achitati.
in termen de 30 zile aveti obligatia sa inmatriculati masina pe numele dvs.
sfatul meu ar fi sa perfectati actele,nu stiti ce se poate intimpla cu proprietarul si complicati lucrurile
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Radierea masinii
nepotu08
buna ziua!daca am cumparat o masina ,actele sunt la mine toate,contractul de vanzare cumparare al masini a fost facut intre tatal meu si vanzator,intre timp ... (vezi toată discuția)
Auto
maier
buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)