avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare/ cumparare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare/ cumparare teren intravilan

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati!
Am gasit recent un act de vanzare/cumparare, in care tatal meu a cumparat o suprafata de teren intravilan
Cum fac sa intru in posesia lui? eu fiind mostenitor primar..
Imi sunt necesare si alte acte?
Am doar acest contract de cumparare...Este din anul 1935!!!
Astept sfaturi
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:37, 1 Martie 2010
Sa inteleg ca doriti dezbaterea succesiunii?
Daca raspunsul este afirmativ, daca este un act original, si sunteti singurul mostenitor va puteti adresa notariatului de la ultimul domiciliu al defunctului.
In cazul in care doriti dezbaterea succesiunii,iar acest act este unul original si dvs.sunteti singurul mostenitor,atunci adresati-va unui birou notarial din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului.:)
ca sa deveniti "proprietar" urmati solutiile celor care v-au raspuns inaintea mea... ca sa "intrati in posesia terenului" va trebui mai intai sa stiti unde si ce limite are terenul respectiv - apoi ca sa fiti "in regula" ar trebui sa cautati un autorizat cadastru ( OCPI/ANCPI) care sa va faca o documentatie de obtinere numar cadastral ( un autorizat cadastru dupa masuratori si documentare va va informa ce surprize va mai asteapta ;)
Va multumesc pentru sfaturi , o sa le pun in aplicare saptamana aceasta si sa vedem ce o iesi...
Fac cinste ;)
Daca terenul in cauza se afla intr-o zona care a fost colectivizata, regret sa va spun insa nici un notar nu va dezbate o succesiune in baza unui act de proprietate din anul 1935, fie el original sau nu, in lipsa unui titlu de proprietate emis in baza legilor fondului funciar. Totodata, nici OCPI-ul nu va intabula dreptul de proprietate.
Din ce spuneti ca "ati descoperit recent actul in cauza", banuiesc ca nu ati cerut reconstituirea dreptului de proprietate pentru acel teren si nici nu aveti in prezent posesia asupra lui. Daca nu s-a formulat cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate in baza legilor fondului funciar (ultia zi de depunere a cererii: 30.11.2005 - legea 247/2005), inclin sa cred ca nu prea aveti sanse sa intrti in posesia acelui teren. Cine il detine in prezent? Tatal dvs. traia in anul 1991? Daca da, de ce nu a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenul in cauza? (trebuia sa stie de existenta lui, din moment ce spuneti ca l-a dobandit in baza unui contract de c-v).
Poate reveniti cu amanunte...

Alte discuții în legătură

Teren neinregistrat nick1 nick1 tata a fost veteran de razboi si a primit in 1947 un teren pt care a fost scutit plata impozit si nu l a inregistrat la primarie, mie imi e tulburata posesia ... (vezi toată discuția)
Mostenirea unui certificat de succesiune wiki55 wiki55 Deoarece sunt o persoana cu grave probleme de sanatate, ce ma impiedica sa ma deplasez, ma vad nevoita sa apelez la bunavointa dumneavoastra, rugandu-va sa ma ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren extravilan mostenire ,doar cu certificatul de mostenitor ? maria mo maria mo va rog sa-mi spuneti si mie , am un teren extravilan undeva la tara , mostenit de la tatal meu si vreau sa-l vand , eu am doar actul de mostenitor si nimic ... (vezi toată discuția)