avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cetatean strain (membru UE)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cetatean strain (membru UE)

Buna seara,

Ma puteti ajuta cu informatii privind actele obligatorii necesare unei persoane straine la angajare in Romania? Mentionez ca este vorba de cetateanul unei tari membra UE.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicolae Georgiana , utilizator 17:11, 28 Februarie 2010
acte de identitate, certificat de calificare si drept de munca pe teritoriul romaniei
Este in regula daca actul de identitate este doar buletinul din tara de origine?

Multumesc!
Da, este in regula ... cetatenii din statele membre UE au drept de munca pe teritoriul tarii , nefiind necesara obtinerea autorizatiei de munca pentru acestia.
Va recomand site-ul ministerului afacerilor de externe. Cetatenii statelor membre UE au dreptul la munca pe teritoriul tarii noastre in cazul reciprocitatii.
Exemplu este Irlanda: pe teritoriul Irlandei cetatenii romani au nevoie de permis de munca, acelasi lucru se aplica si cetatenilor irlandezi pe teritoriul Romaniei.
Va recomand sa studiati avantaje/dezavantaje permis de munca vs. infiintarea unui IMM de ex.
Mult succes.
Va multumesc tuturor pentru informatiile oferite!

O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer vechime din strainatate nelli nelli Ce documente trebuie sa cer din strainatate ( IRLANDA ) pentru a mi se inregistra in cartea de munca vechimea rezultata in urma a 4 ani lucrati acolo? Am ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean britanic si dreptul de munca in uk Adriana3011 Adriana3011 As dori sa stiu daca dupa casatoria cu cetatean britanic in uk am dreptul la munca fara sa mai aplic ptr nimic la border agency. (vezi toată discuția)