avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... La rascruce de drumuri - a fi sau a nu fi avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

La rascruce de drumuri - a fi sau a nu fi avocat

Buna ziua tuturor.
O sa incep prin a spune ca nu credeam ca va veni ziua in care voi scrie un topic pe un forum de avocati, dar se pare ca viata ne rezerva surprize din cele mai placute (sau neplacute).

Va scriu pentru ca am nevoie de pareri avizate in acest domeniu deoarece o serie de intamplari ciudate m-au condus la ideea de a incepe o cariera in avocatura.

Situatia se prezinta in felul urmator:
1. Am 25 de ani si am terminat Facultatea de Matematica si Facultatea de Cibernetica.
2. Placerea mea de mic copil a fost sa rezolv probleme zi de zi.
3. Am ajuns la 25 de ani si am realizat ca matematica in viata reala nu prea are aplicabilitate.
4. Ma caracterizeaza in principal 4 trasaturi: nevoia de competitie, nevoia de invata in continuu, nevoia de a ajuta oameni, nevoia de a fi apreciat.
5. Am fost un elev/student sa zicem exceptional (sef de promotie liceu, facultate).
6. 2010 m-a adus intr-un punct de cotitura in care trebuie sa iau o decizie critica: sa urmez o cariera ca avocat (lucru pe care mi l-am dorit inca din clasa a 12-a, dar la insistentele familiei si ale profesorilor, daca iti place sa gandesti logic trebuie sa dai la informatica BLEAH).

Asa ca in acest topic as dori sa aflu parerile voastre despre ce greutati, dar si ce bucurii ma vor astepta daca iau aceasta decizie. Orice parere este acceptata si nu as dori ca topicul sa se transforme in discutii contradictorii intre utilizatori, ci in discutii contradictorii cu mine :).
Cel mai recent răspuns: vidiva , utilizator 18:06, 19 Martie 2010
daca tu crezi ca acest lucru te va ajuta pe tine si sapoti ajuta in viitor pe altii,daca iti doresti cu adevarat ,atunci incearca. daca vei da gres , va fi alegerea ta ,nu a altora.
eu , daca as mai avea varsta ta , as urma facultatea pt care ma pregatisem si ma vedeam profesand, dar am ajuns cu totul in alta parte ,apoi la40 de ani faceam ASE-ul(a 2a facultate) si sincer nu-mi place ceea ce fac. din pacate nu mai pot da timpul in loc
Eu iti raspund folosind punctul 4 din prezentarea ta: ce mai astepti?!
B-)
Lasand gluma laoparte profesia de avocat nu este una usoara dar e superba daca o faci asa cum trebuie combianad dreptul, legea cu peceptele tale morale si crestine vei fi un avocat bun cel putin eu iti doresc sa fi genial si sa ai puterea sa schimbi ceva SUCCES
Gandeste-te la o singura imagine: anii trec si cu regret privesti in urma, fara satisfactie profesionala. Poate vei profesa (si vei excela) strict pe domeniile acestor stiinte exacte. Poate si situatia materiala va fi una excelenta. Dar sufletul il vei simti cu aripile frante. Si eu am tot 25 de ani, 2 facultati terminate, economic si drept. Desi profesez pe parte economica si mi-e caldut...chiar cald as putea spune, m-am hotarat sa trag linie si sa obtin ce imi doresc.M-am inarmat cu rabdare si materiale si dupa jobul meu atat de "palpitant" in fiecare zi, merg acasa si incerc sa ma pregatesc pentru ceva ce simt ca imi va da satisfactie cu adevarat.Daca rezultatul va fi sau nu cel scontat, ramane de vazut. Dar cel putin am incercat iar alta optiune de a-mi face mie pe plac momentan nu am.

Alte discuții în legătură

Buna. despre a fi avocat... D0R1N D0R1N Inca nu am terminat liceul (sunt la stiinte sociale) in viitor vreau sa devin avocat..As vrea sa stiu Cat costa intrarea in barou ? si daca este meseria de ... (vezi toată discuția)
Teama de a nu a urma un drum gresit. ContSters227707 ContSters227707 Sunt foarte multe discutii chiar si aici pe forum , si pe intreg internetul despre problema oferirii de plicuri , bani , spaga sau cum s-o mai numi.Sunt un ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa fiu avocat boonik boonik sunt clasa a12`cea la un liceu economic din coanstanta,..si as vrea sa urmez facultatea de drept\"ovidius\" de aici.problema e ca nu stiu prea multe despre ... (vezi toată discuția)