avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa prima imatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa prima imatriculare

Buna ziua
Am o nelamurire si sper sa gasesc raspunsul aici. In decembrie 2007 am imatriculat o masina adusa din afara tarii.
Am aflat acum cateva zile ca taxa pe care am platit-o se da inapoi. Am facut dosarul pentru restituirea taxei dar nu a fost primit la Finante deoarece, in opinia lor, mi-am recuperat taxa in momentul in care am vandut masina.

As vrea sa intreb daca se poate face ceva in acest caz (in cazul in care am vandut masina la un pret sub cel de achizitie) si cat ar costa cheltuielile de judecata

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 06:30, 25 Noiembrie 2010
este adevarat ca practica unor instante este in sensul admiterii cererilor, insa trebuie parcursa o procedura prealbila
din punctul meu de vedere, problema dvs este ca ar fii trebuit in termen de 30 zile sa contestati decizia in baza careia ati achitat taxa ....
sunt putin confuz deoarece nu am inteles ce mi-ati recomandat.
Inca nu am depus dosarul la judecatorie deoarece stiam ca prima data trebuie sa il depun la Finante. La Finante nu mi se primeste dosarul deoarece acestia spun ca, daca automobilul e vandul in momentul in care doresc sa mi se restituie taxa, se considera ca mi-am recuperat taxa prin vanzarea automobilului si ca, drept urmare, nu mai am dreptul sa imi recuperez taxa.
As vrea doar sa stiu daca are rost sa continui in judecata (daca se explica clar in lege cand pierd dreptul de a-mi recupera banii dati pe taxa de inmatriculare)

Multumesc anticipat
Dumnevoastra trebuie sa apelati la un av care cunoaste astfel de cauze!
Faceti o cerere catre AFP,trimitetio prin posta,CU CONFIRMARE DE PRIMIRE,daca nu vor sa primeasca cererea, desi ASA CEVA NU TREBUIE SA SE INTAMPLE,EI FIIND OBLIGATI SAVA IA TOATE CERERILE,SA RASPUNDA NEGATIV!
Asteptati raspuns 30 de zile si apoi chiar daca nu raspund , ii dati in instanta la TRIBUNAL!
termenul nu este de 30 de zile de la data platii de a actiona in instanta , ci 5 ani!
Colega este in eroare, taxa de prima inmatriculare nu avea decizii, ci note sau referate.Nu atacatiin instanta,referatul de calcul , ci raspunsul AFP-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat masina cu taxa recuperata adina_geo adina_geo Asemanator unui alt membru ,am cumparat si eu de curand o masina la care am fost asigurat verbal ca taxa de inmatriculare nu a fost recuperata(deci am ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina prin 2008 - 2009 - recuperare taxa dinumarin dinumarin Buna ziua, am cumparat o masina prin 2008 2009 am platit taxa vreo 3000euro ce documente imi trebuiesc sa imi pot recupera bani ..faza este ca nu cred ca mai ... (vezi toată discuția)
Atacarea in instanta a taxei de prima inmatriculare (taxa de poluare) N. Robert N. Robert Buna ziua, Astazi citeam un articol pe monitorul de suceava cum ca , un domn a reusit sa`si inmatriculeze un automobil adus din Germania fara a plati ... (vezi toată discuția)