avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Am un credit la o bana si am intarzaiat cu plata mai multe luni.In momentul de fata banca mi-a transmis ca imi poate anula contractul si ca ma poate obliga sa platesc toata suma odata, iar daca nu o pot plati imi poate pune poprire pe salariu.Intrebarea mea e cat la %poate sa-mi opreasca din salariu in cazul asta?
Pot sa-mi opreasca tot salariu...sau legea ii obliga sa ia doar o parte?
Cel mai recent răspuns: Georgia.T , utilizator 17:28, 12 Martie 2010
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
multumesc mult:stunned:
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Se poate sa fie retrasi dintr-un cont personal toti banii pentru un credit ce nu l-am achitat? Mi s-a spus ca e vorba de o executare prin poprire. Se poate asa ceva?

Multumesc anticipat.
da se poate ptr georgiana
executorul va poate opri toti bani din toate conturile

:(I-a oprit deja. Nu pot sa cred ca poate opri 100%. :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salariu fsaromania fsaromania am primit la serviciu poprire pe salariu de la o banca. eu mai am rate la kruk (preluate de la bcr) dar nu mi se opresc pe stat, le platesc la banca. de la ... (vezi toată discuția)
Poprirea marola elena marola elena Multumesc. Poprirea din salariu incepe atunci cand executorul trimite scrisoare de poprire catre firma? Cat trebuie sa.mi opreasca contabilul, care este legea? ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire marola elena marola elena Buna. Ma numesc Elena si as dori sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la poprire in cazul unei executari silite. CAT trebuie sa.mi opreasca contabilul din ... (vezi toată discuția)