avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprirea
Discuție deschisă în Executare silită

poprirea

Multumesc. Poprirea din salariu incepe atunci cand executorul trimite scrisoare de poprire catre firma? Cat trebuie sa.mi opreasca contabilul, care este legea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 8 Martie 2010
Salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire marola elena marola elena Buna. Ma numesc Elena si as dori sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la poprire in cazul unei executari silite. CAT trebuie sa.mi opreasca contabilul din ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)
Poprire din salariu mirela1977 mirela1977 Daca un angajat are o poprire de la un executor judecatoresc si apare alta poprire de la alt executor ce suma se retine din salariu? (vezi toată discuția)