avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita prin poprire
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita prin poprire

Buna. Ma numesc Elena si as dori sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la poprire in cazul unei executari silite. CAT trebuie sa.mi opreasca contabilul din salariu. Vreau sa mentionez ca este o poprire dupa un proces de partaj, dupa care am ramas cu o despagubire si mai am si alte rate catre credite facute in timpul fostei casatorii. Aceste rate se i.au in considerare la calculul popririi? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 18:10, 8 Martie 2010
Buna ziua !
In conformitate cu prevederile art. 409 C.proc.civ. salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea marola elena marola elena Multumesc. Poprirea din salariu incepe atunci cand executorul trimite scrisoare de poprire catre firma? Cat trebuie sa.mi opreasca contabilul, care este legea? ... (vezi toată discuția)
Prioritate creante salariale octavh octavh Buna ziua, Am rugamintea sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez in cazul in care pentru un angajat imi vin 3 adrese de infiintare a popririi (in luni ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie ciobanc ciobanc am o restanta la plata unui credit;sunt pensionara; care este procentul maxim care se poate popri (vezi toată discuția)